Bu Blogda Ara

3 Aralık 2014 Çarşamba

Hoşça Kalın Değişik Söylenme Şekli

                                   



Hoşça kalın sözünün değişik söylenme şekli ve anlamları vardır desem belki bana güleceksiniz. Yani hoş anlar ile kal, tüm hoşluklar senin olsun anlamında söylenen bu söz, gönül dostları ve aile ortamında vedalaşırken söylenilen, birde merhaba ile başlayan aşk hayatında mutlu yuvanın başlangıcında, sevgi ile gönül kapımızdan içeriye buyur ettiğimiz sevgiliye ayrılık anında söylenilen hoşça kal aynı söz değildir.

Birinde tekrar buluşma umudu var, diğerinde buruk bir söz ile belki aynı birlikteliğin mutluluğu sevinci olmadan ayrı yollarda hayata devam eden iki kişinin söylediği son ayrılık anındaki HOŞÇA KAL sözü aynı değildir.

Can acırken söylenilen ve can acımadan mutluluğun gülen yüzü ile söylenilen HOŞÇA KAL söylenme duygusu atmosferi aynı değildir.

Anî bir hışımla yolların ayrılması, tüm güzel anıların silinmesi hatırlanılması için tozlu rafların arasına sıkıştırılması, birbirimizi umursamadan bir anlık hırsla düşüncesizlikle verilen kararın ardında gönül kapılarının kapatılarak söylenilen HOŞÇA KAL aynı değildir.

Ayrılığın kapısını aralarken söylenilen ayrı, ayrılığın kapısına koşmadan mutluluk dolu anlar yaşar iken söylenilen aynı değildir.
Mehmet Aluç








                                     

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç