Bu Blogda Ara

5 Aralık 2014 Cuma

Şifreler Ve Uzay Kardeşliği-1- Bölüm





Sabahın ilk ışığında yola çıktı. Etrafta sessizlik hâkimdi. Biran önce yerine ulaşması gereken gizli dosyaları, çözerek genel müdüre vermesi gerekiyordu. Bu nedenle sabaha kadar iş yerinde bu belgeleri çözmek için uğraşmış ama bir netice alamayınca eve gitmeye karar vererek, şifre çözüm merkezinden ayrılmıştı. İlk bakışta giyim mağazası gibi görünen bu merkezin girişinde, giyim mağazası görünümünde dekor verilerek içeride ki gizli kapıdan içeriye yol alınıyordu. Tabelada çözüm giyim mağazası yazıyordu. Alttaki birinci kat dokümanların tasnif edildiği oda olarak kullanılıyordu, ikinci kat ise bilgisayarlarla donatılmış şifre çözüm ve istihbarat merkezinin ana binası olarak kullanılıyordu. Bu işe girmesine vesile olan can arkadaşı haydar tarafından teklif edilmiş, gönüllü olmamasına rağmen işi kabul ederek başlamıştı. 

Bir şifreli not için aylarca çalışarak sonuç alamadığı olmuş, bazen de bir günde cevap bulduğu olmuştu. Bu merkezde sekiz kişi çalışıyordu. Müdür handan hanım, müdür yardımcısı Yakup bey doküman sorumlusu, yaşar bey ve şifre kriminal uzmanı, bayram ve hasan usta ve üç tanede kendisi gibi şifre çözüm uzmanı olarak, Hasan, Kemal, Bayram bey vardı. Bütün yaşamı gizlilik içinde geçmesine vesile olan bu işe alışmak için çok gayret etmiş ve sonunda başarılı olmuştu. Lakın bu gizli iş dolayısı ile evlenmekten korkarak, tek başına yaşamak zorunda kalmıştı. Bazen sıtmaya tutulmuş gibi haftalarca görevde kalarak sabahladığı olur, bazense aylarca evde boş ve aylak dolaştığı da olurdu.

 Bu düzensiz yaşama ayak uyduracak bir eş bulamamak adına veya bulduğu eş adayına bu yalnızlığı yaşatamamanın korkusu ile evlenmemişti. Şen güler yüzlü bir eş bularak, yaşamına daha mutlu devam etmenin özlemini duyuyordu nedense cesaret edemeden bu çabası boşa gidiyordu. Bazen kırlangıç kuşu gibi olup uçmak ve kaçmak için kuşları kıskanarak izliyordu. Bu hayali, bir yara izi gibi kalbinde kalmış ve her hatırladığında kanayarak bedenine acılar vererek kıvrandırıyordu. Karanlıkta, zulmetmeme adına eşi olacak hanımına bunu reva göremediği için elindeki son işi yaparak istifasını vererek bu yalnızlığa son vermenin telaşında iken, yanında duran mavi renk deki taksiden, iki tane eli silahlı, iri yarı delikanlı koluna girerek ve belindeki silahı göstererek

-Sakın sesini çıkarma. Bizimle geliyorsun?

Kimsiniz? Nereye gidiyoruz? Sorusunu sormasına fırsat vermeden karga tulumba arabaya bindirdiler. Gözlerini ve ağzını bağlayarak yola devam ettiler. İçine korku girmişti, Tehlikeli ve korkunç yerlere doğru gidecekleri hissi ile ürperdi. Takside sadece nefesler duyuluyordu. Taksinin içindeki hava, taciz edici, yapışkan ve şımarık kokan kokusu ile buluşunca havasızlık’dan boğulmasına ramak kalmışken, taksi ıssız bir dağda, sade bir kulübenin önünde durdu. Karışıklık ve perişanlık içinde, kulübenin içine kadar sürükleyerek taşıdılar. Kendisini, bir şeyi ayırt etmek için kuvvetini deneyen iki insanın kuvvet denemesi maruz kalan bir eşya gibi sürükleyerek kulübenin ortasına bıraktılar. Olgun kemal sahibi bir insan olmadıkları her halinden belli oluyordu. Duygu ve histen mahrum olduklarını söylemek en doğru söz olsa gerekti. Gözlerini ve ağzını açtılar. Bir an karanlıkta kalan gözlerini ovuşturup, sonra etrafına bakındı. Karşı koltukta oturan kişiyi görünce şaşkınlıktan kendini alamadı. Can arkadaşı Haydar’dı bu,  tuzak kokan hali ve uykusuzluktan patlamış şişmiş gözlerle kendisine bakıyordu. Şaşkınlık içinde

-Sen… Beni, neden buraya bu şekilde getirme gereği duydun? Çağır.

Lafını bitirmeden durumunu anlamış olmanın ezikliği içinde

-Yoksa sen?

-Evet, Biliyorum, Süleyman arkadaşım işimiz aynı olabilir ama fikrimiz ve arzularımız ve ihtiraslarımızın aynı olduğunu söylemek pek doğru olmasa gerek. Sen elindeki ile yetinen birisin, oysa ben daha iyi yaşamak adına... senin söyleminle iki taraflı çalışıyorum. Malum hayat şartları, yaşam kalitesine ulaşmak, aldığımız maaşla pek mümkün olmuyor.

- Sen nasıl olur?
-Arzularım ve ihtiraslarım daha ağır bastı diyelim. Şimdi seni neden buraya getirdiğime gelince, elimizde çözmemiz gereken bir şifre var, bizim bu şifreyi çözmemiz için bize yardım edeceksin.

-Yardım etmesem beni ne yapacaksın? Beni öldürecek misin?

-Hayır, arkadaşım, ben öyle yapar mıyım? Tabii ki öldürürüm seni, şaka yapar gibi bir halim mi var? Bize elimizdeki kelimenin gerçek anlamına ulaştıracak olan ipucunu bulmalısın.

-Bulduktan sonra, beni ne yapacaksın?

-Kimseye bir şey söylemezsen, serbest bırakırım. Aramızda bu işi senden daha iyi yapacak kimse yok biliyorsun.

- Neden bu işe bulaştın sen böylesine?

-Boş ver, bana yardım edecek misin?

-Bana, hizmetin ve emeğin geçtiği için yapacağım.

Kabul etmekten başka çaresi yoktu. Adamlarının belinde silah ve gözlerinde dehşet fışkırıyordu. Bir dengi, diğer birinden ayırt etmek zorunda olduğunu anlamış, etraflı düşünmenin gereği yok diyerekden kabul etmek zorunda kaldı. Her görünen dışla için bir olmadığı hakikati ile karşı karşıya idi. Hayret veren tarafı bu gerçeği en yakın arkadaşının sayesinde öğrenmiş olması idi

-Süleyman arkadaşım çok az zamanımız var, bu şifreyi biran evvel çözmemiz lazım, beni anlıyor musun?

-Elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsin pek çok sevgili, dost olmayan arkadaşım!

-Elinden gelmeyeni de yapmanı isteyerek, bugün çözmeni istiyorum. Yoksa gördüğün bu arkadaşlar çok iyi bir  kırık çıkıkçıdır'lar bak onu söyleyeyim.

-Söylemen gerek yok hallerinden belli oluyor zaten.

-Aferin, çözmeye başladın işte.

Adamların yüzünde ikiyüzlülük, şer ve çirkinlik akıyordu. Bu işleri de yapmaya pek istekli gibi idiler. Haydar, aybaşı olmuş kadın gibi huzursuzluk içinde dolaşıyordu. Çekmecede duran kâğıdı uzatarak

-Bu sayılarda, gizlenen şifreyi çözmeni istiyorum!

Diyerek'ten kâğıdı uzattı. Süleyman kâğıdı alarak ilerde ki masaya doğru gitti ve oturdu. Kâğıtta ki rakamlar ters dönmüş okunduğu zaman anlamı olmayan altı üstüne çevrilmiş bir şekilde yazılmış rakamlardan ibaretti. Şimdi bu sayıları bir anlama gelmesi için sıralarına göre tertip edilerek bir neticeye varılması için sırasıyla yerli yerine konulması ve açıklanması bütün ayrıntıları ile çözmesi gerekiyordu.

- Bunu çözmem için arkadaşları yanımdan uzaklaştırır mısın? Çok acıktım önce karnımı doyurayım öyle başlayım.

- Hay, duydunuz çocuklar hemen mutfakta yemek hazırlayın veya biriniz gidin alın gelin!

Adamları emri alır almaz ,telaşla yerine getirmek için dışarıya fırladılar. Masada duran suyun tamamını içerek, biraz ferahlık buldu. Süleyman

-Yol yakınken, gel bu işten vazgeç, bu yaptığın ülkemize ihanettir.

-Geç bu lafları da, işine bak sen.

-Bana bir mercek, kalem defter lazım.

- Çekmeceye bak her şey hazır.

Çekmeceyi çekince içinde mercek, kalem defter pudra cetvel, el feneri hazır halde buldu

-Her şeyi hazırlamışsınız?

-Elbette!

-Seni yaptığımız bu şerefli görevde, fazla sevgi dolu olarak görmüş olmam, demek ki bir aldatmacadan başka bir şey değilmiş.

-Suya yolunu vermek için, böyle görünmek zorunda idim.

-Bu yaptığın işin, hamiyetli bir insana yakışacak bir durum olmadığını, umarım biliyorsundur?

-Yaşam ve şartlar malum. Seninle çekişerek, vakit kaybetmek istemiyorum.

- Seninle aynı çatı altında kalmak ve seninle olmak bana mutluluk veriyordu, ama boşuna mutlu olmuşum!

-Hikâye masal anlatan gibisin, gerçekçi olan, aç gözünü, herkes için faydalı olana bak. Bırak bu sözleri kendin içinde faydalı olacak bu işi, hemen çöz sende kurtul, bizde kurtulalım.

-Yüzsüzlükle, bunları konuşabiliyorsun?

-Ayıp değil ki bu Süleyman. Sütün kaymağını yiyorum. Dikkatli ve kuvvetli gözle bakarsan sende görürsün.

-Gördüğüm, ihanetten başka bir şey yok, haydar ağabeyciğim diyemeyeceğim haydar bey diyeceğim, çünkü bu yaptığına ancak beylik yakışır. Çok şükür sende bu nesnenin en iyisi ve kötüsü de mevcut duruyor karşımda. Sana inanmakla ahmaklık etmişim.

- Kendine kötülük etme iyi düşün, iyi ol kardeşim.

-Burulmuş koyun gibisin, yalnız bu burulma tüm bedenini kaplamış durumda, benim bildiğim burulma hadım edilme yapılan bölgede kalır ve ileriye gitmez, ama sende tam tersi olmuş.

-Çok ileri gidiyorsun farkında isen!

-Hayır, hatta beli kalın olan at gibisin, üstüne ne yüklense alacak kadar akılsızsın ve hissiyatsızsın.

-Hayat kavgası.

-Ne hayat kavgası, ihanetin kavgası desen sen bu işe?

-O zaman iradesizim tamamı arkadaşım, sen çok konuştun. Birazda elin çalışsın.

-Kişinin kendi nefsinde olan deliller yani vicdani hislerden mahrumsun, sana acıyorum. Gel bu işten vaz geçelim.

-Çok geç, battım bir defa çıkamam.

-Seninle çok güzel mazimiz var, onun hatırına gel vazgeç bu işten, sana yalvarıyorum. Seninle güzel mazinin insanlarıyız.

-Olmaz, bu iş için çok para aldım.

-Kalbe hüzün veren, acındıracak olan bu piş işten beraber olursak kurtulabiliriz. Sana yalvarıyorum. Her yönü ile güzel olanı yapalım haydi, adamların gelmeden beraberce gidelim buradan.

Haydar bu konuşmalar sonunda ikna olacak gibi idi sanki
Mehmet Aluç

4 Aralık 2014 Perşembe

Viran Olmuş Şehir Olurum



Ey gül yüzüne hayran olduğum
Yüzün çevirme bedbaht olurum

Ay bakışınla bak yüzüme can bulduğum
Kaçırma bakışını hayal olurum

Uzat pamuk ellerini kaçırma ellerimden hayat bulduğum
Bakışlarında çiçek gibi solar kurumuş yaprak olurum

Ilık nefesin yüzümde bahar gibi gezinsin gönlü nakışlım
Kaçma benden musallada yatan ceset olurum

Seni sevdiğim hakikattir inan sözlerime bahar bakışlım
Kaçma benden viran olmuş şehir olurum

Mehmet Aluç



Bülbül Oldum Gönül Bağında Ötüyorum



Bülbül Oldum Gönül Bağında ÖtüyorumBülbül Oldum Gönül Bağında Ötüyorum

Kalbinden daha büyük dağ var mı?

Kâinata, sığmayan aşk sevgi gönlüne sığıyor. Öbek öbek çiçekler gibi açıyor ve kokuyor.

Yarınlara gülümseyen yüzüne yol açıyor.

Kâinatı okumak için, senin gülümsemen mutluluğa koşmak için gönül kapını açman yeter sevgili...

Gönlüne serdiğin, nurdan sevgi döşeğinden uyumak gözlerine bakarak uyumak, kokunu sineme çekerek uyumak cenneti yaşamak gibi sevgili...
Sevgisizlik, düşman olduğu zaman gönlüme, başlarsa senden beni ayırmaya gözlerindeki sevgi beni anında kurtarıyor aşkın umman sahilinde gezdiriyor sevgili...

Hatırlarım, sensiz günlerimi ağlamakla geçerdi, dost seven gönlünün yoluna giremezdi bu gönlüm.

Dedim ki ey kul Mehmet var git yanına, ağlarsa gözyaşların onun yanında kor alev aksın, yanan yüreğini görürür gözyaşımı siler ağlayan gönlümün feryadını duyar dedim ve yaklaştım yanına iyiki yaklaştım yanına sevgili...

Anladın, hemen sana olan yüreğimi kor alev tatlı bir rüzgâr ve alev yanan gönlümü ve sana olan aşkımı, ben kül olmadan önce anladın gönül kapını gülümseyerek bana açtın.
Gönül kervanım kalktı bir daha gelmez derken, dağlarda çöllerde yanarak sensiz kalırım derken, bana gülümsedin, dünyayı cenneti bağışladın sevgilim, canım, cananım...

İşte
bülbül oldum gönül bağında ötüyorum, gönlünde açan güllerin arasında sen ben kokan güllerin arasında.

Mehmet Aluç

__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...

3 Aralık 2014 Çarşamba

Kim demiş engelli senin adın



Kim demiş engelli senin adın
Sana enggelli diyen odun
Kırık biraz senin kanadın
Sen gönlümüzde otak kurdun oturdun

Bilirim kanadın kırık gözlerinden okunur
Bu bakışların yüreğime dokunur
Sana engelli diyen gönül kapısında tokmak ile vurulur
Sen gönlümüzde otak kurdun oturdun

Kul Mehmet der ki seninle çıkarım her yola
Aç kollarını sen benim boynuma dola
Sana engelli diyenleri aç kurtlar kovalasın
Sen gönlümüzde otak kurdun oturdun
Mehmet Aluç




Hoşça Kalın Değişik Söylenme Şekli

                                   



Hoşça kalın sözünün değişik söylenme şekli ve anlamları vardır desem belki bana güleceksiniz. Yani hoş anlar ile kal, tüm hoşluklar senin olsun anlamında söylenen bu söz, gönül dostları ve aile ortamında vedalaşırken söylenilen, birde merhaba ile başlayan aşk hayatında mutlu yuvanın başlangıcında, sevgi ile gönül kapımızdan içeriye buyur ettiğimiz sevgiliye ayrılık anında söylenilen hoşça kal aynı söz değildir.

Birinde tekrar buluşma umudu var, diğerinde buruk bir söz ile belki aynı birlikteliğin mutluluğu sevinci olmadan ayrı yollarda hayata devam eden iki kişinin söylediği son ayrılık anındaki HOŞÇA KAL sözü aynı değildir.

Can acırken söylenilen ve can acımadan mutluluğun gülen yüzü ile söylenilen HOŞÇA KAL söylenme duygusu atmosferi aynı değildir.

Anî bir hışımla yolların ayrılması, tüm güzel anıların silinmesi hatırlanılması için tozlu rafların arasına sıkıştırılması, birbirimizi umursamadan bir anlık hırsla düşüncesizlikle verilen kararın ardında gönül kapılarının kapatılarak söylenilen HOŞÇA KAL aynı değildir.

Ayrılığın kapısını aralarken söylenilen ayrı, ayrılığın kapısına koşmadan mutluluk dolu anlar yaşar iken söylenilen aynı değildir.
Mehmet Aluç








                                     
Bumerang - Yazarkafe
Bumerang - Yazarkafe

Bana Can Olur Diye

               




Hüzün biriktiriyorum deste deste dost olur diye
Yalnızlık biriktiriyorum öbek öbek yâren olur diye
Düşlerimi saklıyorum düşler sandığımda uçarım diye
Lime lime yaralarımı saklıyorum bana can olur diye

Ben yarınsızlık'ların bulutunda saklanan bir aydınlık kapısı
Yolcusuz yollarda çürümeye yüz tutmuş izlerin kokusu
Kapalı gönüllerin yetmiş iki kapalı kapısının kilidi
Lime lime yaralarımı saklıyorum bana can olur diye

Kul Mehmet vaz geçemedin âdemoğlu'nun kokuşmuş inadından
Talan eden savuran gözün ahu zar etmeyen bakışından
Boşuna beklersin muhabbetsizliğin yürekleri ağlatan kapısından
Lime lime yaralarımı saklıyorum bana can olur diye
Mehmet Aluç

Gelin Can Dost Yunus Gibi

  

  
Yunus gibi olalım aşka her demde esir
Aşk gönlümüze olsun hükmeden sultan vezir
Aşksız gezme olursun her adımında rezil
 Gelin can dost yunus gibi gönüllerde coşalım

Yunus gibi aşkın can yolunda gezelim mi üşenmeden
Yunus gibi yolsuzlara yol gösterelim mi çekinmeden
Dosta canımız yâren eyleyelim mi ölmeden
 Gelin can dost yunus gibi gönüllerde coşalım

Yunus gibi dost bahçesinin bülbülü olalım
Fani dünyayı kinleri yok edelim atalım
Tüm gönülleri Yunus gibi aşk ile saralım
Gelin can dost yunus gibi gönüllerde coşalım

 Yunus ne güzel demiş
Can ü gönülden seversen,

Yalvar kul, Allah'a yalvar. 
Maksuda ermek dilersen, 
Yalvar kul, Allah'a yalvar.

Gelin can dost yunus gibi Allah'a yalvaralım

Yunus gibi canların canını bulalım
Bu ömrü onun yolunda önüne serelim
Üç günlük dünyada gönül inşa edelim
Gelin can dost yunus gibi gönüllerde coşalım


Kul Mehmet der ki gönüle girmektir her işin başı
Yunus gibi hak yola koyalım bu başı
Akmasın gözümüzde kanlı gözyaşı
Gelin can dost yunus gibi gönüllerde coşalım

Mehmet Aluç



Aşk Doğunca

     
 
Aşk ile sevince geri dönülmez
Aşktan güzel gönül badesi içilmez
Gönüldür sevince terk edilmez
Aşk doğunca gönülde kimse öldüremez

Aşk mertebedir tatlı dil ile çıkana
Aşk muhabbettir gönül kıymetini bilene
Aşk gönüldür candan sevene
Aşk doğunca gönülde kimse öldüremez

Dost gönlünde aşk'tan başka yol bilinmez
Dost darda ise hiç terk edilmez
Dost ile aşkın alevi külliyen söndürülmez
Aşk doğunca gönülde kimse öldüremez

Vazgeç şeytan suratlı kin kusan inadından
Erenlerin kanadına tutun uç
Yoksa geride yaptığının hepsi suç
Aşk doğunca gönülde kimse öldüremez

Aşk gönülde Rahmanın yolu
Cümlemiz değilmi Rahman'ın kulu
Gönüle gerek aşk ile iman şuuru

Aşk doğunca gönülde kimse öldüremez

Gönüldür cennetin kapısı
Rahman nazar eder yıkılmaz yapısı
 Sırat gibi kıldan incedir gönül kapısı
Gönül kırılınca yoktur onun yapacak ustası

Kul Mehmet der ki aşk ile yâre dost'a ulaş
Yârin ile dostun etrafında aşk ile dolaş
Aşk yar ile dost gönlünedir ilâç
Aşk doğunca gönülde kimse öldüremez
Mehmet Aluç




30 Kasım 2014 Pazar

Notaların Gülümseten Ninnisi

Notaların Gülümseten Ninnisi

Notaların Gülümseten Ninnisi

Haydi, açalım kollarımızı
Saralım birbirimizi
Bizi sımsıcak saran
Türkülerimiz gibi
Sarılalım birbirimize
Bırakalım bir köşede
Yalnız başına oturmayı
Yalnızlığımızı dost gibi saran
Türkülerimiz gibi
Yalnızlığımızı dost olarak yok edelim
Haydi, hep birlikte
Birlikteliğimizin
Şen türküsünü söyleyelim
Duysun dağlar taşlar ovalar
Bizimle beraber neşelensin
Tüm dünya
Ağlamayı atalım
Bağlamayı elimize alalım
Yalnızlığı yakalım
Türkülerle yarınlara bakalım
Nefreti kini satalım
Notaların gülümseten ninnisi ile yatalım
Mehmet Aluç

__________________
Mümin tövbe ile merhamet ister Rabbin'de affı için
Selam ve dua ile...

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç