Bu Blogda Ara

28 Temmuz 2016 Perşembe

Hayırda Şer, Şerde Hayırlı Olan Vardır

[​IMG]

Kul olarak Âlemleri yaratan Yüce Allah c.c. teslim olmuş, göndermiş olduğu Nurdan Nur Resule iman etmiş yine gönderdiği nur İslam ve onun Nurdan Nur Kitabı Kur’an’ı Kerime iman etmiş Müslümanlar olarak hayır ve şerrin neyin içinde olduğunu biliyoruz desek te bilmek Âlemlerin Rabbi Allah c.c. mahsustur anında bilemeyiz, ta ki o şerri bizim için hayra dönüştürerek göstermediği bildirtmediği sürece. Yüce Rahmanın bildirdiği gibi bazen hayırda şer, şerde de hayır çıkacağı yönünde olanları bilmemiz pek mümkün değildir ta ki yaşayıp göreceğimiz o ana zamana kadar. Yüce Rahmanın Muradı kulu için hep hayırlı olandadır. Kul kendisi azmadıkça belayı üzerine veya topluluk azmadıkça yoldan çıkmadıkça belayı göndermez ve başına musallat etmez.



İman eden biz Müslümanların bir kısmının arzu ederek benimsemesi ile bir kısmının ise bilmeden kendisi için hiçbir hayrın, yaşadığı dinin içinde olmayacağı endişesi içinde tavır sergilemeleri ve Yüce olan İslam dinine olan bağlılıklarından gevşemeleri ile hayırlı olanı şer’e çevirmelerine vesile olmaktadır kullar. Müslümanların yaşadığı ülkelere baktığımızda her yer kan, gözyaşı ve ölüm akmaktadır zalimlerce. İslam’ın dışındaki sistemlerin ve vahşi kapitalizm kendileri için tek kurtuluş çaresi olarak görüp kabul etmeleri, buna zemin hazırlamaktadır. İslam âlemi üzülerek söylemek zorundayım ki kendisi için hayrın tamamını içinde bulunduran ve hayır üzere olmamızı söyleyen aziz İslam’ın, kendisi için içinde hiçbir hayır getirmeyeceği saçmalığına kapılarak diğer sistem ve yönetim biçimlerini, İslam’a uygun görüp tercih ederken şer’e kapı açarak, hayırlı olanı kapının dışına koymuştur. İşte en son örneği ülkemize yapılan ağır ayaklanma veya darbe ile şer olanın içinde binlerce hayır olduğunu bize yaşatarak, milletin birden bire diriliş birlik beraberlik kardeşlik iman bağı ile sokaklarda ölümü göze alarak, İman noktasında Vatanına ve milletin canı malı geleceğine sahip çıkarak, hayırda şer, şerden de hayır olduğunu bize Âlemlerin Rabbi Güç ve Kuvvetin tek sahibi olan Yüce Allah c.c. göstermiş ve yaşatmış oldu.


İlk anda şer gibi görünse de Yüce Allah c.c. İman edenler kulları için, içine sakladığı hayr ile imandan kopmuş imansızları, iman edenleri ezdirtmedi, ani bir dirilişle, şerdeki hayrı millete gösterdi ve yaşattı. Allahu Ekber. Kısacası Yüce Allah c.c.” Kün Fe Yekûn” ol deyince dilediğinin anında oldurtması yaratması ile anında yaratılanın, bizler arkasındaki anlam ve manayı anında bilmemize olanak yoktur, Âlemlerin Rabbi bize bildirir ve gösterir yaşatırsa bizlerde ayetinde söylediği gibi" “Göklerin ve yerin mübdii’ dir (onları önceden hiçbir örneği bulunmaksızın yaratandır) Bir şeyin olmasını isteyince ona sadece ol der, o da oluverir.”(Bakara, 2/117) sizin hayır sandığınız şer; şer sandığınız şeyde hayır vardır Allah (c.c) bilir siz bilmezsiniz. (Bakara-216) Bu ol denileni yaratılanın arkasındaki sırrı dediğim gibi gösterir ve yaşatırsa bildirirse anlarız o zaman Rahmanın dediği gibi, hayırda şer, şerde de hayır varmış demekle bize ne söylemiş olduğunu anlar ve biliriz. Hayırlıdır der seviniriz şer çıkar, hayırsızdır deriz şerdir deriz sevinmeyiz hayırlı çıkar. Her zaman anlayanlardan, izan ve idrak ile Yüce Allah c.c. ve göndermiş olduğu Nurdan Nebisine Nur Kur’an’ İslam’a iman edip uyarak, Yüce Allah c.c. teslim olmuş kullardan olmamız dileği ile. Selam ve dua ile kalın kardeşlerim.

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

[​IMG][​IMG]


Yazının Devamı: http://www.kunfeyekun.org/forum/kf/hayirda-ser-serde-hayirli-olan-vardir.39478/#ixzz4FjNbyjRn

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç