Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Küçük bir kıvılcım ve aşk




Küçük bir kıvılcım aşk için yeterlidir hatta o güzelliği fark etmek için gönlün görmesi yeterlidir.

Ah aşk ah ah gönül güzelliği gördün mü âşık olursun. Burada güzellik derken gönlün sevdiği güzeldir yani çirkinde olsa gönül hoşlandı mı çirkinlik ortadan kalkıyor.

Dünya üzerinde gördüğümüz her güzellik Yüce Rahmanın yarattığı gönlümüze yerleştirdiği gönül ile hissettiğimiz mutlak sonsuz güzellikten bir parçadır. Normal bir yaşantı ile hissedilen güzellik ile âşık olduktan sonraki güzellik tamamen bambaşkadır.

Buda aşkın güzelliği olsa gerek. O güzelliğin yaşanması gönüllerin birleşmesi mana sırrına erişilmesi yüce Allah’ın gönlümüze yerleştirdiği aşk iledir.
Âşık olunmaz ise ne bu muhteşem güzellik bu kadar bariz şeffaf hali ile hissedilir nede bilinir her şey normal hali ile devam edilir.
Ama âşık olunca her şey değişiyor anında yani anında görüntü anında sevgi şelalesi muhabbet ilgi alaka… Anın güzelliği hissetme devamlı hissetme hep hissetme gülme…

Kompleks naz surat asıklığı anında pırrr uçarak gidiyor. Gönülden gönle sevgi akımı başlar hem de binlerce volt ile. Hele birde ilahi aşk ile beraber olursa bu aşk.. waw..Harika..Enfes.. Nefsimizin aşk sevgi ile arınması kendini unutması hem sevdiğimizi sevmek hem de Allah ile beraber ona teslim olmak Hikmet’e doğru seyreder bu aşk içine Kuran ve gül kokulu peygamberin güzelliği girince de aman Allah’ım! Dünyada cennet yaşanır tadına doyum olmaz yaşanılır gider. Rabbim güzel aşkı ve ilahi aşkı yaşayanlardan eylesin bizi. Âmin.
Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç