Bu Blogda Ara

14 Haziran 2014 Cumartesi

Yaşamayan imanın güzelliğini bilmez



İmanı yüreğinde yaşamayan imanın güzelliğinin bilemez. Ne kadar anlatırsan anlat bir süre sonra sıkılır gider. Âmâ imanı bilene anlat imanı, yüreğinde iman fışkırır oluk oluk. Avuçlar semaya, açılır şükür dualarına başlar nur nur.

Hürriyet iman ile Allah’a teslim olmakta olduğunu bilir ve özgürdür. Hüsrana, uğramak yoktur lügatinde çünkü her an yüce Rahman ile beraberdir, dilinde onun adını zikir eder her an. Ezanlar okunduğunda hürriyete, koşar adım adım sakin neşeli gülerek.

Zaman an güneş batsa da doğsa da onun yüreğindeki iman hiç batmaz, hep doğan güneş gibi doğmuş şekilde bekler yüreğinde.
Kâh camide, kâh evinde kâh tarlada toprak üstüne serer seccadeyi, yönelir rahmana beş vakit, secde de dirildikçe özgürlüğe koşar, şeytan ile nefsi parça parça olur dağılır gider.

Diğer insanların haline üzülür, elinden bir şey gelmez, imanı anlatınca hepsi kaçar sıkılır uzaklaşır, onlar kaçtıkça bu daha fazla imana yaklaşır içinde kaybolur gider.
Üç günlük dünya evet üç günlük dünyada, bir gün ecel gelir başa ah mezarda kalkarken başvurulur mezardaki taşa, eyvah ben öldüm ölen benmişim yanıldım eyvahhhh ama tren gitti.

Sana rahmanın önünde başını eğ secdeye gel dediler, imanı anlatılar sıkıldın kaçtın kaçtın da nereye kaçtın? Gözün kaşın, aklın fikrin başka yerdeydi şimdi artık oynamaz başın kaşın. Fani dünya, ne yaparsan onu kazanırsın.

Haramdan uzaklaş helale koş, faizden kaç helale, koş pişman olursun yüreğine ağrı dağı çökse hafif kalır mezarda, ne olur bırak haramı faizi helale koş. Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç