Bu Blogda Ara

28 Aralık 2015 Pazartesi

Sözlerim


Hayat bazen bir iğnenin ucunda geçmek için yapılan emek çabadır, bazen bir hendeği aşamadan yolda kalırcasına emek sarf edilerek gidilen yoldur.  İğne deliğinden geçmek geçmeye çalışmak, çalışınca iğne deliği genişler yol olur açılır, bazen ufak görülen hendek aşılmaz yorar yolda bırakır.

Bazen ustasız hiçbir şeyin olmayacağını bilen insan, nankör olunca hep ben ustayım der sürünür yüz üstü durur anlayamaz süründüğünü yüzü gözü çamur pislik içinde gezer yol aldım sanır.

İman denilen nur Kulun hayatına hayat can ruh veren bir yaşam deryasıdır, o deryaya giren hayat bulur can bulur. Girmeyen ise hayatı ömrü ölü bir şekilde yaşar ve aptalca yaşadığını sanır uçurumlara düşe kalka hayatını sonlandırır.

İman ebedi cennete doğru yürümektir. İmansızlık ebedi cehenneme doğru koşarak varmaktır. Arada ki farkı hisset gör bil anla karar ver.

İmanlı kişi kendisi için değil toplumun çıkarını düşünür, imansız kişi sadece kendi çıkarını düşünür, insanlığı yok sayar. Tart düşün ölç bil, karar ver, ister uygula ister uygulama.

İman insanı uçuruma düşmekten koruyan bir sistemdir, imansızlık insanı uçuruma atmaya çalışan bir sistemdir, seç beğen yaşa paşa paşa.

Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç