Bu Blogda Ara

30 Haziran 2016 Perşembe

Fikrimiz Hangi Merkeze Bağlı İse Onun Amacı İle Hareket Eder Doğru mudur?




  

 Yaşadığımız bu dünya üzerinde farkındaysanız, her birimiz bir tarafa doğru sürükleniyoruz. Ne kadar tutunsak ta, fikirlerimiz düşüncelerimiz sağlam bir kulpa merkeze bağlı olmadığı için, en ufak bir esintide her birimiz bir köşeye, bucağa savruluyoruz. Bu savrulmaların ana merkezi olan ve bizde hiçte güçlü olmayan, gerçek fikirlerimizin düşüncelerimizin bir merkeze bağlı olmamasından kaynaklanıyor olmasın! Muhakkak ki insan yaşarken, fikirleri alacağı bir doğruluk merkezi olmalıdır, bu merkezden beslenerek aldığı fikirler ile bir yerlere sürüklenmeden, yoluna ancak devam eder. Rüzgâr ne kadar şiddetli olursa olsun, az yalpalanma ile yıkılmadan yoluna devam eder.

   Fikirlerimizi sağlam merkeze bağladıktan sonrasında, karşımızdaki insanında bizim gibi bir insan olduğu, acı sözlerle üzüldüğü kırıldığını, değer verilmeyip aşağılanınca bizden uzaklaşarak kaçacağı gerçeğini de çok iyi bilmemiz gerekir. Düşünceler fikirler insanlığımız öldüğü anda bizler birer ölüden farkımız kalmaz, yaşarken ölü insanlardan da bir beklenti içinde olmamamızda, söz konusu olamaz. Kokuşmuş fikirlerin peşinde koşarak, kendimizi diriltmenin amacına ulaşmamız söz konusu dahi edilemez. Fikir merkezi olarak bizi Yaratan Âlemlerin Rabbi, Yüce Allah’ın Nur Kur’an’ı Nur Resul ve onun sünneti ve âlimlerin görüşleri, merkez olarak alınmalıdır. Aklımız bu merkeze bağlar fikri buradan alırsak, sürüklenmeleri bırakın Allah C.C. izni ile yıkılmadan yolumuza hak yolunda devam eder gideriz.

   Soru ve akıl fikir üçgeninde, gereken cevapları alırken, önce soru ile neyi anlamak istediğimiz bu merkez bize soracak, dünyaya ait soruna cevap arıyorsan işte bak burada, ama sen fazla dünyaya bağlı kalmadan işte sana ahiret hayatı ile onu sevap nurla doldurman için, sana binlerce cevap buyur buradan başla diyecek bir merkezdir, Nur Kur’an Sünnet merkezi. Bu merkez zihni çalıştırarak araştırmaya öğrenmeye sevk ederek, beynin bedenin hislerin aktif çalışmasına da ön ayak olacaktır ebetteki. Var olmanın, kapısın her zaman açık tutan bu merkez ile sonsuzluğun kapısını açarak, kokuşmuş fikirleri de bir çırpıda zihninde silerek, toplumsal alanda silmek için seni sefere çağırarak, toplumsal alanda bu konuda çalışmanın gerekliğini de hatırlatarak, bizi bu yola sevk ederek ulvi bir amaç uğruna yaşam gerektirdiğini de hatırlatıyor. Bu ulvi yolda Fikrimizi bu merkeze bağlayarak ulvi amaç uğrunda yürüyenler olmak dileğimle, selam ve dua muhabbetle kalın kardeşlerim.
Mehmet Aluç-Kul Mehmet






Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç