Bu Blogda Ara

28 Şubat 2016 Pazar

Dünya'ya Ve İnsana Ve Peşinde Ahiret Âlemine Yatırım Yapmak




   Ey İnsan, her şeyden önce sen bu dünya âleminde ne için geldiğinin idrakine var. Kör kuyu içinde imansızlıkla yaşamayı terk et. Yüce İslam dini ile ferah huzur dolu gülümseten bir iklim içinde gez ve yaşa, eğer bunu yaparsan, ızdırap duymazsın hem bu âlemde hem de ahiret âleminde. Yaşadığımız bu dünya âleminde iki yolumuz vardır hak ve batıl, iki yönümüz vardır birincisi maddi yönümüz yani dünyaya olan meylimiz ikincisi ise ilahi yönümüzdür. İlahi yönümüzle yüce Rahmanın bize indirdiği Nur Kur'an ve Nur Nebinin sünneti ile nefsini terbiye ederek bu yüce bilgilerin ışığı altında yürüyerek, hakka ulaşmaktır. Nefsi yönümüzle dünyanın isteklerine bağlanarak yönümüzü önümüzü görmeden körü körüne yaşadığımız bir yönümüz, ilahi yönümüzle kâmil sıfatına ererek Hak olan yüce Hakkın sırrına mahzar olarak, onun yolunda ayaklarını gönlünü bedenini sabit kılarak bu istikamette hiç sapmadan yürümektir.
   Hak olmayan batıl olan şeytanın yolunda çamurlara günaha batarak yürüyenlerin sonu nardan Cehennem, hak yolda yürüyenlerin merhametle cennet bahçelerinde gezinmeleri diye ayırırsak daha kolay anlaşılır olur. Hak yolunda yani ilahi yolda yürümek ve idrak ile aklın gönlün kapılarını hakka açarak, körü körüne bilgiye bağlı kalmadan araştırarak ilim irfan yolunda ilerlemek ile olur. İdrak ah ne güzel bir kelime anlama yeteneği, anlayış, akıl erdirme  bir kul için bulunmaz bir nimettir. Yükümüz ağır olsa da bu iman yolu bizim yolumuzdur, bundan başkası fani olan çare sunmayan çaresizlik yoludur. İman berrak bir pınardan akan su ile yıkanmak tertemiz olmak, diğer yollar ise çirkefe çamura batarak uçurumlara düşmektir. İman yolu dediğimiz gibi zordur, imtihanı çetindir lakin Yüce Allah'ın yardımı ve sabrı ile aşmaya çalışmak kulun görevidir.
‘Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten nasıl sakınmak gerekirse öylece sakının! Ona lâyık olduğu tazimi gösterin ve ancak O’na teslim olan Müslüman olarak can verin!’  ÂLİ İMRÂN – 102
‘Bu böyledir, çünkü iman edenlerin yardımcısı Allah’tır, kâfirlerin ise Mevlâları, dostları yoktur.’ MUHAMMED – 11

   Bu Dünyada hem dünya'ya hem de insana ve peşinde ahiret âlemine yatırım yapmayı ön gören Yüce Kur'an Nur Sünnet ve iman ile daha güzel bir yatırım var mıdır bu âlemde? Bu yatırım ile cennete koşan kulun yaşantısından daha güzeli aranırsa bulunabilinir mi?

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç