Bu Blogda Ara

16 Ocak 2016 Cumartesi

Hayat Yolunun Yolcusu.



Hayat dünyasında, yolun yolcusu olmayı istemesen eğer hayat sana zor gelir, sürükler seni yakandan tutarak alır götürür, ama hayat yolunda yolcu olmayı candan istersen hayat sana hiç zor gelmez, bilirsin zaten bu hayatın yolcusu olmak için bu âleme geldiğini. Yollar çilelide olsa, sana gülümser az sabır et az ilerde çilenin sonu var, var sen yürümeye devam et ey yolcu, diye seslenir sana yollar.Hayat yolunun yolcusu dinlenilecek mola hanında varıp oturup sohbet ederken, onu can kulağı ile dinleyenler ondaki bu azmi cesareti görünce etrafını sarar, kabullenmeyi seçmeyenler, uzaktan kem gözlerle bakarken hafif hafif yanına yaklaşır, yüzünde ki çirkin kabullenmemeyi yavaş yavaş siler, hayata olan yabancılığı silinir oda hayata gülümser.

Hayat yolcusunun içindeki neşeyi aşkı gören hisseden birde güzel, gönülden seven sevdiceğinin uzaktan yaklaştığını yanına vararak gönlüne girdiğini hissettiği an gülüşünü gördüğü an, o gülüşü ile gönlünden önce kâinat gülümser ona. Cennet gülüş ile gönlünün uçarak sevdiceğinin gönlüne konduğunu gördüğü an,  yolu şenlenir bir başka, konuşması adımları coşarcasına yanına varır ona sevdiceği olmasını söylerken, sevdiceğinin gülümseyerek kabul etmesi ile hayat ve yollar bir başka hoş geldin yeni aşkla dolu dünyana, artık hayat yolunda bir can yoldaşın var. Sana yakışan selamı ile sana bakışır, artık delicesine fırtınalar seni yıkamaz bir desteğin var ne mutlu sana derken sen gülümsersin, yollar sana gülümser sevdiceğin gülümser insanlar gülümser.

Sevdiceğinin gönül sıcaklığını hissettiğin an, bu sıcaklığı ilk defa onda görür ve hayret edersin, gönül sıcaklığının sendeki gönül güzelliğini sıcaklığını geçtiği için, seni sararak aşk deryasında mutlulukla gezdirdiği için anlarsın o başkadır, aşk denizinden yıkanmış gelmiştir. İlk defa gördüğün bu gülümsemeyi ilk defa görmenin sevinci ile yüce Allah’a şükür eder, gönlünde solmaya yakın aşk güllerini yeniden açtırdığı için, bu sevdiceğini kendisine gönderdiği için. Hayat bu yolları sürprizlerle dolu, bazen çile ile dolu, çilenin sonunda sabırla mutluluk dolu, yeter ki sen gülümseyerek sabırla yürümeye devam et.

Dökülsün gönlünde damla damla aşk gönüllere
Kılsın aşk seni kerem ile mecnun misali taşısın ötelere
Gülümser cihan sana aşk ile taşır seni baharlara
Ey dil dökülsün aksın sende hece hece aşk yârin gönlüne


Mehmet Aluç-Kul Mehmet-


Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç