Bu Blogda Ara

16 Nisan 2015 Perşembe

Nur Nur Parıldıyor İman

Nur Nur Parıldıyor İman








İmandır gönlün kapısı, iman merhameti vicdanı duyguları hissi… Beraberinde getiriri gönlün içine yerleştirir. Gönülde iman yoksa merhamet, his duygu arama hatta içeriye girme virandır içi, girersen seni yarı yolda kendi çıkarı için kullanır bırakır. Bak etrafına kaç tane Ebu Cehiller, zalimler var onlarda hiç vicdan duygu his namına bir parça ya da esinti var mı? Yok bulamazsın! Yanılgının, pişmanlığın, nefsin, şeytanın kucağına oturan ve özgürlüklerini şeytana satanlardan medet ummak boşunadır.

Hür olmak iman ve secde ile Rahmana teslimiyet ile mümkündür. Arkasında tevekkül gelir gönlüne, şükür gelir gönlüne nur nur açılır gonca güller gönlünde, dağıtırsın karşılıksız sevinçle mutlulukla…

Rahman’ın Lütfunu Keremini ihsanını… Nur Kuran’ı Kerim’in ve Gül kokan Resul güzelliğini ve kokusunu huzur ve saadetini anlatmaya kalemim ve sözler aciz kalıyor. Düşüne biliyor ve idrak edebiliyor muyuz? Sadece kendin için değil tüm insanların insanlığın mutluğu için çalış diyen, Rahman ve Onun Nur Kuran’ı ve Âlemlere Rahmet olarak gelen Nur peygamberin, ümmetinin selameti için gizlice ağladığı ve sadece düşündüğü ve harekete geçerek insanlığın mutluluğunu inşa eden, insanlık için gece gündüz çalışan, Kuran ile İslam’ı imanı temsil eden başka bir güzellik ,saadet huzur vardır? Şimdi bu güzelliğini huzurunu hangi sözler ifade edebilir?

Can denilen kuş, bugün var yarın yok, ecel oku ile gidecek bir gün, giderken içinde iman olsa, şükür, amel, tevekkül, olsa gitmeden önce nurlu yüzü ile seni karşılasa sana gittiğin öteki âlemde sevinç olsa ne kadar güzel olur değil mi? Allahu Ekber…

Ömrü boş fikirsizlik ile tüketmeye, yalan yanlışla yalanı düzeltmeye çalışırken iyice pisliğe batmaya ne gerek var? Bak karşımızda imanı göndermiş yüce Rahman, Nur nur parıldıyor, bir adım at yaklaş tutayım diyor kapkara elinden nurumla yıkayım diyor. Bu Rahmanın kuluna ihsanı, güzelliğidir kulunu seven Rahman kulu ömrünü, ahiretini heder etmesin diye gönderdi kulu ile her an olan her şeye kadir olan Yüce Rahman, haydi atalım bir adım imana doğru, kucaklasın bizi nuru ile.

Kabul etmezsek cismimiz, eşkâlimiz gönlümüz ömrümüz yok olacak ve nefis şeytan ile olacak uçurumalar da, çamurlarda, günah kazanmanın peşinde olacak ve cehenneme sürükleyecek bizi, Rabbim bizi bundan korusun âmin. Selam ve dua ile.

Mehmet Aluç


 Not allowed! Not allowed!


Selam ve dua ile..

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç