Bu Blogda Ara

26 Haziran 2015 Cuma

Bir Damla Mum Ateşine Dayanamayan...



Aklına ve akıl dizginlerine sahip olmaktan aciz kul olarak, acizliğimizi gormeyiz alem sanki babamızdan bize miras kalmış gibi yaşarız,ne kadar edepsiz olduğumuz ortada değil mi?

Nefis ve idraksizliğin denizinde boğulduğunu görmez, kibir sandalından da aşagıya inerek kurtulmayıda akıl etmez.Neye nasıl güvendiği de meçhul,çünkü Allah dan başka güvenilecek yok iken bu alemde, nasıl eder hala inadı ile uçurumlara doğru koşar, önünde uçurum var gitme desen sana kızar hatta atalarımda bura’dan gitmişti yanlışlığına körü korüne sorgulamadan kabul ederek ilerler!!
Alemi yaratan sonsuz Kerem ve Lutüf... Sahibi Rahmanın kurtuluş çâğrısına icabet etmez,dünya da kendisini aldatan zalim ve nefis şeytan peşinden koşarak gider!!  
Bir damla mum ateşine dayanamayan sonsuz aleve koşar,işte zalimler ortada nereye koştuklarıda belli!!


Derdi insan mutluluğu olmayanın sonuda mutlu olmaz ,olmasını beklemek kuru çölde yeşillik arayana benzer...Eli yureğin de olmayanı’n sonuda iyi olmaz.Işıklar sondüğünde sadece bizim için değil kendisi içinde sönecektir farkında değil,nasıl farkında olsun farklı olanın peşinde değil, yıkan ve yıkılanın peşinde gidiyor!!!Bu tip zalim’den  bunu fark etmesini beklemek'de aptallık olur bunuda unutmayalım kardeşlerim.

Dağlar yokuş çıkamaz yorulur gönül dağını yıkmak viran etmek için bir ömür uğraşır,anlamak mümkün değil,demek ki insan izandan  idrakden mahrum olunca oluyormuş.Rabbim bizlere izan ve idrak versin.Amin.
Kul var önünde imandan kurtuluş
Nereye gidersin gittiğin yol yokuş
Fark etmez deme sonu azapla yok oluş
Koş Kur’an sunnet'te imana işte sana sonsuz var oluş
Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç