Bu Blogda Ara

27 Haziran 2015 Cumartesi

Gelen nur tazelik taze edecek alemi gonülleri nimeti...



Şöyle az oturup düşünelim nefis peşinde yıllarca koştuk ne kazandır dı bize...ömrümüzü yıllarımızı boşu boşuna heba etmekten başka ne sagladı!!

İlim peşinde koşmak isterken sen her şeyi biliyorsun gerek yok dedirten ve kara cahillik ile gunah peşinde sürükleyen, ezan okunur iken namaz kılmaya gidildiğinde sen daha gençsin zamanı değil daha sonra kılarsın dedittiren secdesiz omrü heder eden değilmidir? 

Cümlemiz bir kaç milyon mumin insan olarak kötülüğün kapısını kapatmak yerine kötülüğe koşanlara yardımcı olmak ve onların elinden tutarak merhametin gülümseten deryasında gezdiremiyoruz.
Dinimiz gül kokan nur kokan alemlere rahmet peygamberimiz bir derken gittiğimiz yol ikiye ayrılıyorsa demekki kendimizi yeniden sorgulayarak bu gerçek olan söylemimize uymalıyiız.
Gönüllerimiz ikilik benliği ile yanar iken ilim irfan yolunda bir adım atmaktan aciz iken bu hatayı başkalarında değil kendimizde aramalıyız yoksa deve kuşu gibi başımızı kuma sokarak bu vebalin altından kalkamayız.Vuslat ne zaman yüreklerimizdeki yangını söndürür bellisiz çünkü yolumuz ikiye ayrılmış iken senlik benlik kavgası var iken kesin bir şey söylemek o kadar zor ve ıstırap vericiki ...

İman ile gönlümüzdeki nefreti kini yıkmadıkça,ayrılık ve nifak okyanusunda boğulmaya mahkum kalacağız ve bazılarında tam istediğide zaten budur!

Ama unutmayın gecesi gündüzü insanlíğın mutluğu için çalışan yüreğinde Kur’an ve nur Resul sünneti dolu dilinde nur Kuran'ın hecesi insan mutluluğuna sevdalı insanlar yolda emin adımlarla yürüyerek geliyor,Allah'ın izni ve yardımı ile...

Sofralarımızda şükür paylaşma ile gülümser soframızda oturan melekler...Gören gözler çogalır gerçeğin karşışında.Selam ve dua ile..

Yol karanlık olsada hep karanlık sanır nicesi
Aç susuz yola çıkmış gönüllerin mutluluğu için nicesi
Arşı yol eylemiş nuru ile yola çíkmış alemi sarmış gülümsemesi
Karanlık güneş ile yok olur hala bilmez nicesi
Kur’an sünnet iman güneşi doğacak istemesede birileri
Çile son bulacak iman ile çileye talip olanlar çile içinde kaybolacak niceleri
Şimdi gönüler bekler elinde bayat olsada nimetler
Gelen nur tazelik taze edecek alemi gonülleri nimeti
Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç