Bu Blogda Ara

17 Temmuz 2015 Cuma

Ne Kadar İnce Bir Çizgi Var Değil mi İyilik Ve Kötülük Arasındaki Çizgide

vefa

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam şefaatçimiz, Habibimiz, önderimiz, insanların en hayırlısı tevhid ve sünnet muallimi Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e ashabına ve onun yolunda gidenlere olsun.

İnsan, kul, âdem her ne denilir ise denilsin insanoğlu için… Akıl sermayesi ile kul olmaya hazır, söz dinleyerek iradesine hâkim olması çalışmasının sonucunda âlimde olur, söz dinlemeyerek aklını kullanmayarak başka fikirler ile değiştirerek iradesine hâkim olmaz ise cahil, rezil, zalim olur gider.
Ne kadar ince bir çizgi değil mi iyilik ve kötülük arasındaki çizgi, akıl ve akılsızlık arasındaki çizgi, insan şaşırmamakta haklı! Kul olduğunu bilmesi yolunda ilerleyen kula Yüce Allah kulun cüzi iradesini bildiği için Külli iradesine tabi tutar ve o yönde istediğini yaratır ve kul o yönde yürür gider. Kul bu iyi veya kötü olan yolda ilerler veya ilerlemez ve bununla o kul imtihan olur veya samimiyeti ile imtihanı kazanır veya kaybeder. Daha önceki yazımda bu konuda yazmıştım.

Yüce Allah(c.c.)Kulunu imtihan için yarattı ve özgür iradesi ile her şeyi seçmeyi ve kabul etmeyi uygun gördü. Allah (c.c.) hem kendisi hem de diğer insanlar karşısında tavrını davranışını görmek ve ona göre sevap veya ceza vermek için yaratmıştır. Allah(c.c.)emrini yerine getirmek dünyayı güzellikler ile inşa etmek için yaratmıştır.

Kul seçimi ile kendini cennete veya cehennem sürükler, kendi kazandığını kendi götürür, o nedenle suçu kendimizde aramalıyız, kendimizi sorgulamalıyız… Yola sen çıkarsın ister yakarsın, ister yaparsın ve karşılığını alırsın… İster gül dikersin, ister diken, gül yetiştirir isen gül koklarsın, diken yetiştirir isen gelir sana batar, acıtır, kanatır… Elin imdat edene yetti veya imdat etmeyene imdat ettirdi iyi düşün ve iyi karar ver… O nedenle eline fitnenin tokmağını alma, fitnecinin yamağı olma, merhametin yanında ol onun elinde tut gülümseme ile gönüllere gül seç beğen yaşa ve kazan…
Ağaç kökünü düşünün bunun iki vazifesi vardır bir tanesi topraktaki minareler maddeleri dallara ulaştırmak ve ağacı ayakta tutmaktır, bu ağacın etrafını ayrık otları kaplar ise ağacın kökleri vazifesini yapamaz ve kurumaya doğru gider, insan olarak bizlerde bu kötü fikirli olanlara iyi fikirleri aşılamak ve kökünü temizlemek gerekir ki hayatını ve hayatları soldurtmasın, kuruyup kurutup ortada şerri ile kalmasın. Selam ve dua ile…

Haydi, varalım iyiliğe gayretle
Kalmayalım kötülükle hayretle
İyilik yap sen seyreyle
Gönlün dolsun Kuran sünnet ayetle
Kul Mehmet’im iyilik için sende olsun çaba
Kulları incitme sakın olma kaba
Nemlenmesin gözler kötülükle şerle
Gönlün dolsun Kuran sünnet ayetle
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç