Bu Blogda Ara

17 Haziran 2015 Çarşamba

Medya Seçkilerim


                                          Mursi’nin imanını idam edemezsiniz




                                                  Mursi'nin İdamını idam edemezsiniz


Ne istiyorlar? Mursi’nin imanını iple boğmak. Ne zannediyorlar? Allah’ın ipinin olmadığını. Biz ne yapıyoruz?

Gözünüzü idam kararı bekleyen cennet eri kadar büyük açıp bakın. Ne yapıyoruz. Dedim ya sen kervansan itin bol olur. Biri gider diğeri ürür. Sıktığımız yumrukları açıp Allah’a göstermekten başka çaremiz yok. Her Müslüman kendi boynundan vurulur mu diyeceksin. Bütün bananeciler ve bahaneciler Allah’a havale. O baş, bizim imanımızın toplandığı yer o baş giderse seni de imanından vurmaya kalkacaklar. Bir çok insan hakları aktivisti bu idama dur diyen bir imza kampanyası başlattı. www. freemorsi.org . Bu adrese gir ve imzala.

Mısır’ın 12 Eylülü.. Bize Allah yeter diyen adam bütün gaddarların adamlığını zaten ipe götürmüştür.  Kim kimi asacak acaba? Vicdansızın ikizi her yerde bulunur. Burada Evren, orada Sisi. Ölümleri farklı musallası bir adamlar arkalarından küfür yiye yiye ölüp gidiyorlar. Evet Mursi’nin imanı idam ipini de postal yalayanların sesini de kesecek. Azrail Allah’ın yasasına göre darbesini öyle güzel yapıyor ki. Canınız yaşamak çekse de böğüre böğüre çekileceksiniz aramızdan.

Üzerinde ölümüne biçtiği uzun entarisiyle ipe giden adam gölgesiz. Sen başını aldığını sanırsın bilmezsin ki o başını koyacak bir secde bulma telaşındadır.
Sen bitirdiğini düşünürsün lakin o kaldığı yerden devam eder. Sen idam sehpası dersin o cennet merdiveni der.

Sen ellerini bağladığını düşünürsün lakin o ellerini Allah'a uzatır ve sizin bağladıklarınızı Allah çözer. Sen ipe bir baş koymanın derdindesin o cümleten kelime-i şehadetin derdinde. Diyorsun ki ölüme de böyle gidilir mi? Gidilir azizim. Öyle bir gidilir ki Mursi  gibi. Yüzünde senin gaddarlığını delik deşik edecek umarsız bir gülümsemeyle Allah'ın ipine sarılı başı alabiliyorsan al diyen o müthiş sessizliğiyle Mursi gibi gidilir.

Sen “Allahtan başkasına bu baş eğilmez” sözüne bu denli canlı şehit olan bir adam gördün mü?
İdam edeceklermiş etsinler bu iman secde edecek kaç baş doğurur içinden diyebilecek bir adam gördün mü? Bitmesin diye babasının son anlarını  yavaş yavaş yutkunan bir oğul gördün mü?
Zalimlerin elinde oyuncak olmaktansa cennette bir zerre olurum diyen, toprağa serilecek bir baş olmayı bir gaddarın önünde eğilmeye tercih eden adamı gördünüz mü?
Dilin idamı haksızlıkta susmandır Ey Ümmet! Senin bir duan o ipte zalimliğin adını sallandırır. Bu sefer yedirme!

Allah'tan başkasına boyun eğmeyeceğim. Allah'a dikleneni eğik başımla sevindirmeyeceğim, cennetin büyüklüğü sizin cehenneminizi bastırır diyecek bir adamı bu sefer yedirme!
Biraz rüzgar alırım biraz rahmet bu ölüm de bizi cennete götürür elbet! Son mısrasını yazmadan bu şiirine sahip çık! Onu  bu ülke şeyhlerden mollalardan arınmalı diyen medeniyet harabesi modern cellatlar anlamaz! Onu sen anlarsın. Bir duan yoldan çevirir, bir haykırışın ip keser, bir duruşun tersine estirir zalimin yürüyüşünü..

Dilin idamı haksızlıkta susmandır Ey Ümmet! Bu sefer o başı yedirme.
Esra Elönü elonue@gmail.com Haber 7 Twitter:@elonue

Kaynak:Haber 7

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç