Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2015 Salı

Koş gel İslam’a, yıkılmaz olana gel, sonsuz âlem’de güldürecek olana gel…


Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam şefaatçimiz, Habibimiz, önderimiz, insanların en hayırlısı tevhid ve sünnet muallimi Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e ashabına ve onun yolunda gidenlere olsun.
 
Bazen düşünürüm, acaba insanoğluna ne yetmezde böylesine nefret kin yüklü ve para hırsı ile önüne geleni ezip gider! Dünya geniş umman, yaşadığın ev zaten yeter, kazandığın ile aç kalmadan sofranda üç dört çeşit nimetle doyuyorsun, kalanı çöpe atıyorsun, birikimin kasalarda ikinci bir kasa istiyor dolduruyorsun, nefes alıp yaşıyorsun e daha ne istiyorsun? On tane kasanda olsa, on tane evin arabanda villan da olsa, ölüm gelip hepsini elinde alacak… Ahiret hayatına da inancın yok, senin için yaşayacağın tek yer dünya diyorsun amma lakin ölüm var, ölüm anında tek başına kalacaksın, yığdıkların geride kalacak…
Tek eksiğin Yüce Allah’a, Kur’an’a ve gül kokan nur Resule eksik olan inancın ve bağlılığın. Ebedi olanı, değeri olmayan ile değiştiriyorsun.
Hanginizin daha iyi iş işleyeceğini imtihan etmek için ölümü ve hayatı yaratan o’dur.” (Mülk 2)
Bu ayeti veya bununla ilgili hiçbir şey demi duymadın veya duydun kurtulacağını ölümden kaçacağını mı hayal ettin? Ne olursa olsun sadece dünyaya meyil vermek her yaptığının yanına kar kalacağını mı sandın? İşte yanıldın!
Her canlı ölümü tadacaktır. Ve ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete konursa o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Bu dünya hayatı ise aldatma metâından başka bir şey değildir.” (Ali İmran 185)
 
Kim ahiret kazancını istiyorsa, onun kazancını arttırırız. Kim de dünya kârını istiyorsa ona da dünyadan bir şeyler veririz. Fakat onun ahirette bir nasibi olmaz.” (Şura 20)

Sen helal kazanmaz isen, kazandığının değerini kıymetini bilmezsin, yediğinden doymazsın, Yüce Allah’a teslim olmaz, iman etmez isen nefis şeytan peşinde sürüklenir isen sonun hüsran olur gider… Hep ben, hep ben mantığı ile yaşaman, seni aşırı bencil ve sorumsuz yapacaktır.
Koş gel İslam’a, yıkılmaz olana gel, seni dünyada değil sonsuz âlemde güldürecek olana gel.
İbni Kayyım rahimehullah şöyle der:
İhlâs ve tevhid, kalpte bir ağaç gibidir. Dalları ameller, meyvesi ise dünyada temiz bir yaşam ve ahirette kalıcı nimetlerdir.

Gelin acizliğimizi anlayalım, her derdin dermanı ve çaresini yaratan Yüce Allah’a koşalım, gaflet ve ideoloji peşinde koşarak yakmayalım dünya ve ahiretimizi, bunun sonu ise facia ve elemdir, gaflet küfre götürür ve ayıktırmaz idrak etmenin önüne perdedir settir.
Dünya sevgisine malına dalmış olan ve uykuda olan, sen ben gafletin uçurumuna düşüyoruz, gelin uyanalım, ayık olalım birlik olalım, selam ve dua ile kardeşlerim.
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç