Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2015 Salı

Yüce Allah’ı ve Emirlerini Sevmek Veya Sevmemek




Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam şefaatçimiz, Habibimiz, önderimiz, insanların en hayırlısı tevhid ve sünnet muallimi Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’e ashabına ve onun yolunda gidenlere olsun.

Yaşadığımız bu dünya âlemin de biz kullar olarak yaşadığımız her anın hesabını vermek zorundayız. Allah'ın sevdiği kul olarak veya Allah’ın sevmediği kul olarak ikiye ayrılıyoruz. Yani diğer bir söyleyiş ile Allah’ın emrini yerine getirmeye çalışanlar ve çalışmaktan uzak olanlar. Kulun gönlünde çalışmak için az gayret ve istek var ise Yüce Allah(c.c.) yardım eder, istekli olmayanlar ise kendisine ulaşmanın yolunu kapatır, isyan, şaşkınlık, dünya sevgisi içinde merhametsizlik içinde viran bırakır…
Eğer Allah insanlara, hayrı çarçabuk istedikleri gibi şerri de acele verseydi, elbette onların ecelleri bitirilmiş olurdu. Fakat bize kavuşmayı beklemeyenleri biz, azgınlıkları içinde bocalar bir halde (kendi başlarına) bırakırız. (10/YÛNUS-11 )
Kalbi taştan olanları Yüce Allah (c.c.) yalnız, azgınlık içinde bırakır ve hem dünyada hem de ahiret hayatında yüzüne bakmaz. Dünyanın en sağırları ve kalbi mühürlenmiş olarak bu âlemde yaşarlar ve sadece kendi düşünceleri doğrudur, başka doğru yoktur onlar için. Riyadan ve yalandan vazgeçmezler, gönülleri dersen mezar taşları gibi sert karanlıktır. Şeytana alkış tutanlar ve şeytanın bunlardan kaçtığı insanlar Yüce Allah’ın onları terk etmesi ile böylesine azgınlık ve bocalamanın içinde kalırlar ve bilmezlerde, söylesen de anlamaz ve duymazlar hakikati, Nur Kur’an’ı nur Sünneti imanı duymazlar.
Yüce Rahman merhameti Keremi Lütfü… Sonsuz Kullarını doğru yola dönmesi için muhakkak bir Peygamber göndermiştir. Bu çağrıya uyan kurtuluşa erer, uymayan rezil rüsva olur gider.
İşte onlar, onlar için ahirette ateşten başka bir şey yoktur. Ve orada (dünyada) yaptıkları şeyler, heba oldu (boşa gitti). Ve yapmış oldukları şeyler batıldır (geçersizdir). (Hud-16)
Yüce Allah’ı ve emirlerin sevmek veya sevmemek, Sevmemek ise sadece benim dediklerim olsun ben yıkayım yakayım nefreti ile dolaşayım. Sevmek ise emirlerini uygulamak merhamet ile dolaşmak, insanları sevmek… İnsan bu kendi nefsine uyan ve Yüce Allah’ın emrine uyan veya uymayan kullar. Selam ve dua ile.
Mehmet Aluç (Kul Mehmet)

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç