Bu Blogda Ara

4 Ekim 2016 Salı

Bu Dünyada Bunu Tartacak Bir Terazi Bulamazsınız

      adalet din terazisi ile ilgili görsel sonucu

İnsan vardır rahatına konforun kendi mutluluğuna düşkün, akıl şuurla hiç alakası olmayan düşüncelerin onun hayatında pek fazla değeri önemi yoktur. Bazı insanda vardır, insanlığın geleceği için çalışır, kendisini rahatlığını konforunu unutur, toplumun geleceği için yaşar ve yaşatır güzellikleri, silmenin mücadelesi ile hayatın içindeki kirleri nefretleri silmenin mücadelesi içinde geçer ve bu güzellikle var olmanın mücadelesi ile hayatını sona erdirir, gönüllerde derin unutulmaz izler bırakarak göçer gider.Kalabalıklar içinde yalnızlığı yaşasa da, çoğu insanlar onu sevmez sivri akıllı ukala sansa da o umursamaz yoluna devam eder.

Hayat öylesine yan gelip yatmak, kötülükleri yayanlara karışmadan yaşama mekânı hiç değildir. Bu dünyaya bir gaye amaç uğruna gelen insan ya bu gayesi için yaşar ya da şer güçlerin elinde kukla bir oyuncak olarak yaşar ölür insanlığın zirvesine gayesine ulaşmadan ardından küfürler edilerek ölür gider.

Böylesi toplumun çıkarları için çalışan güzel insanların gözleri dünya malı için toktur, karnını doyuracak kadar malı olsun yeter, diğer fazla olan malını kazancını ihtiyacı olan için harcar, gönüllerin gülümsemesi için çalışır. Baştan sona kadar haysiyet onur toplum vatan bayrak iman uğruna yaşar, buna müdahale edenlerin gözlerine sinesine çaresizlik oklarını saplar gerektiğinde şehadetle cennete gider, gülden gül gül kokan Nurdan Nebi ile komşu olur… Bu ne güzel bir kazançtır bu dünyada bunu tartacak bir terazi bulamazsınız…

Hani bir türkü vardır: “Düş de gör / Hayâlde gör düş de gör / Düşenin dostu olmaz / Hele bir yol düş de gör.” Bu sözleri çürütmek için, kim düşmüş ise hemen yanına koşar elinden tutar kaldırır, derdini alır gönlüne dertli olanı düşeni şefkatle merhametle yarasına merhem olur, çünkü yüce Allah c.c. teslimiyetle teslim olmanın insan olmanın iman etmenin Nurdan nur gül kokan Resul peşinde gitmenin gereğidir bu. Bir insanda bunlar yoksa boş gönül ne bu dünyada ne de ahirette bir işe yarar? Din zaten çizgisini belli etmiştir reforma gerekte yoktur, böylesi yeni reform falan filan sözleri ile onu da kandıramazlar, çünkü Rehberi önce Rahman Sonra Nur Kur’an sonra gül kokan Resuldür. Nur Kur’an’ın çizmiş olduğu insan modeli ahlak anlayışı yolunun tarifi bakış açısı hepsi değişmez bir anlayışla yazılmış ve gönüllere inmiştir. Reform düzen müzen küsen müzeni dinlemez, kimsede dinletemez dava adamına gönül adamına toplum için yaşayan insana, satında alınmaz alınması mümkün değil çünkü para araç değil onun için vasıtadır araç değil gönüllerin ihtiyacını gidermek ahiret için yatırım için amaçtır, birlikte kazanmak ve birlikte harcamaktır para onun için.

İşte böylesi değerleri taşıyan insanlar olduktan sonra dünyada cenneti yaşayacağız, zalim denilen o şerefsizlerin sinesine zehirli okları saplayacağız sinelerine gözlerine, mazlum masum güldüğü ayağa kalktığı gün cümle zalimlerin yıkılış günü ve batış günü olacaktır Allah c.c. izni ve yardımı ile.


Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç