Bu Blogda Ara

12 Mart 2015 Perşembe

Medya Köşe Yazısı Seçkilerim...

Medya,köşe,yazısı,
Feride'nin Günlüğü

Berkin Elvan'ın Ölümü
Cihangir Sosyetesinin Düğünü


Bu esnafın ekmeğiyle senin için oynuyorum Berkin..
Emekliye ayrılıp, ikinci el dizi setinden düşme, dalında fikir gargarasına matuf ne kadar oyuncu varsa toplanmışlar. 11 Mart Hayatı Durdurun çağrısı yapıyorlar. Bugün Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü. Fatiha’mız cepte. Berkin Elvan’ın toprağından alıp çamur atma şenliklerinin ikincisi düzenleyecek olan bu tayfaya acıyarak bakışım ilk değil. O koca koca tekstlerle film deviren yamalı aktörlerin hepsi soruyor “ Berkin Elvan öldü rahat uyuyor musunuz”.

Cihangir’in entel sınıfından arada bir teneffüse çıkıp, fil dişi kulelerinden replik savuran bu şahısların ne yapmaya çalıştığını aşk ile şevk ile bir daha yazmaya çalışayım. Bir büyük devirmeyi devlet devirmek zanneden bu duble ahmakların  özlediği Türkiye, naftalinli bidonlara basıldı . Bunlara Yeni Türkiye aç dostum, boşluklarını donat anlasınlar. Bir ölümün üzerinden ikinci taarruzu planlayan bu naylon askerlere söyle, Cihangir kafelerinde dumanla altını çizdikleri kitap cümleleriyle halka çağrı yapma günleri nenemin bohçasında kaldı.

Evet soruyu bir daha alalım “ Berkin Elvan öldü, rahat uyuyor musunuz”. Horlamayı keserken biz de uyuyacağız. Senin rahat uykunu da gördük. Derdin bir ölüm sonrasındaki ağıttan rahatsızlık duymak. Ortalığı talan etsinler, esnafın ekmeğine tomalar sürülsün, camları devirsinler, kaldırım taşları hop otursun hop kalksın sen de kahvenin köpüğünü say. Siz rahat uyuyor musunuz? Hıncın ve nefretin trafiğinden kendine gelmeye üşenen habis kitle, siz rahat uyuyor musunuz acaba? Berkin ölene kadar, çığırtkanlığını yap, ölümün açık adresini ver sonra da sıyır otur . Siz peki Berkin’lerin ölmemesi için ne yaptınız?

Öyle, romantik kamu spotu yumurtlayıp, ağlak iki replik okumakla Berkin anılacaksa benim taziye dileğim seninkinden daha samimi duruyor. Derdiniz o olsa keşke. Derdiniz, Berkin’i seçim sandığına kalkan kılmak! Süsleyip, sıvasan da bu ahlaksızlığın makyaj kabul etmiyor. Aşikar! Hayatı Durdurunmuş, Niye? Hayat dursun, kaostan beslenen kara borsacılar gibi sen de nefretin, kinin, fiyatını artır öyle mi?

Yahu yok mu şöyle üçüncü sınıf aksiyon dizileri çekecek. Toplayın şunları eğlensinler. Berkin’i sömüre sömüre çocuktan geriye kalacak hatıra da bırakmadılar. Çok mu merak ediyorsunuz? Berkin’i siz öldürdünüz. Ölüm suflesi verip kaçanlar ordusu.  Gezinin kökü bizde, nasıl olsa yine çıkar diyerek debeleniyorsunuz lakin halkın gözü sizin beyninizden daha erken açıldı. Geçmiş olsun.
Esra Elönü elonue@gmail.com Haber 7 Twitter@elonue.

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç