Bu Blogda Ara

12 Aralık 2015 Cumartesi

Kâinatı Cennetin Nefesleri İle Soluk Aldırtmak.


Farkında mıyız bilmem söylediğimiz sözlerin gönül kırdığını yaraladığını, gönlümüzde ne diye neden niçin ne diye sakladığımız o güzel sözlerle gönülleri sevmek sarmak var iken hala saklamanın saçmalığı edepsizliği aymazlığı ile yaşamaya devam ediyoruz! Çok konuşana kulak verdiğimiz kadar susanların suskunluğun da ki manayı anlamı anlayabilmek için az gönül gözü ile dinlesek ne kaybederiz? Tabi ki hiç bir şey. Gönlümüze tatlı bir öpücük konduracak sözleri söz söylemek yerine, içinde paslı hançer saklı sözleri söyleyerek gönülleri kanatıyoruz.

Müebbet hapis kokan sokaklarda müebbet hapis yatmaya koşan bizler, güzel sözlerle özgürlüğün tadına varmaktan uzak, yıkılmış faydası olmayacak hayaller peşindeyiz, ya da bu hayalleri bize yutturan serserilerin peşinde ömrümüzü heder etmekle uğraşıyoruz. Gözden yaş akıtacak kadar basit, bir tebessümle dünyalarda çiçek açtırmaktan uzak, gönlü zengin olanlardan değiliz!

Arzularıma ve nefsimize uymak bizi seviyesiz yaptığını göre göre hala bu edepsizliğin hayatsızlığın peşinde koşmaya da ben bir anlam veremiyorum! Geçip giden zaman bir daha geri gelmeyecek ve bu edepsizliğimiz nefretimiz bizi nefret dolu edepsizlik dolu mezara götürecek ve içini kendimiz nefretle günahla ateşle doldurduğumuzu bilmeden farkına varmadan.

İnsan öylesine güzel yaşamalı ve sözleri öylesine güzel olmalı ki ecel gelip dostlarının elinde aldığı zaman, dostları onun yokluğunu, aldıkları nefesin zorluğunda anlasınlar ve desinler ki ne güzel bir insandı yanımızda iken cennet kokan nefesleri alırdık gülümseyerek mutlu yaşardık, bunu nasıl becerdi, bak aramızdan ayrıldı biz bunca insan onun yaptığını yapamıyoruz, gelin hep birlikte onunla yaşadığımız anları tekrar gözden geçirelim onun gibi kâinatı cennetin nefesleri ile soluk aldıralım. 

Pişman olamayacak kadar birbirimize sarılalım, yokluğumuzu belli edecek güzellikleri yaşayalım yaşatalım, bunun yolu da kendimizi sevdiğimiz kadar karşımızdakini de seveceğiz bu kadar basit ve anlaşılır bir durum. Bizimle bir kaç saat yaşayan insanlar beş dakika ayrı kaldığında, yanımızda olmanın tadını öylesine tatmalılar ki, bizsiz ayrı geçen bir anları dakikaları ayrı olmasın, bizden ayrılırken bile başka insanlara aynı tadı güzelliği sunabilsinler tattıra bilsinler. Selam ve dua ile

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç