Bu Blogda Ara

2 Temmuz 2015 Perşembe

Doğu Türkistan'da Yapılan Zulüm

         
                     
Bu mübarek ramazan ayında ve akşamında, doğu Türkistan da kardeşlerimize yapılan zulüm'ün acısı yüreğime oturmuş iken, derin düşüncelere daldım ama çıkış pek mümkün olmayan düşüncelerin anaforuna kapıldım, sürüklendim durdum. Kimliğimiz Müslüman Kitabımız Kuran Nur kokan Peygamber peygamberimiz de lakin yollarımız ve düşünce farkımız ayrı ayrı yollarda kaybolmuş gitmiş de farkında değiliz. Yoksa Müslüman zulme rıza gösteriri mi tabiî ki hayır, ama gel gör ki ortada Müslüman olmayınca dünyanın dört bir köşesinde zulüm tam gazı ve hızı ile devam ediyor ve buna istemesek de seyirci kalıyoruz. Birlik ve beraberliğin ilim ve irfan yolunu kaybedenlerin, birbirine sahip çıkmayarak fikirsiz düşünceler peşinde koşan kuldan ne yardım beklene bilinir ki!

Ne kadar acıdır ki halimiz acı kelimesini yazarken yüreğime bu acı saplanıyor ve soluksuz bırakıyor, o masum kardeşlerimiz sadece Müslüman olduğu için zulüm gördükleri için, müminler olarak, Müslümanlar olarak sessiz kalışımızın hali de yüreğime, yüreğimize saplanan zehirli bir oktan başka bir şey değil... Kalbi kararan, dünyaya mala önem veren cehaletini görmeyen para pula koşan insan topluluğunda ne beklenile bilinir ki? Tabi ki hiç bir şey beklemek abes olur... Ecdadını bilmeyen tanımayan veya tanıttırmayan, onu her hali ile bilmeden suçlayan, geri cahil kalmışlığını körlüğünü görmeyen bunu İslam da gören ve kara cahil fikirsizliğe koşmayın derken o en önde koşuyordu ve sonunda hüsranı bulunca suçu İslam attı utanmaz edepsiz...

Aslına bunu yazmamda belki abesle iştigal olacak, çünkü birey olarak yapılanların pek değeri olmuyor, devletlerin buna bir an önce çözüm bulması gerek diyeceğim ama onlarda koltuk peşinde insanları katl etmenin peşinde o halde dua ile merhameti keremi sonsuz Yüce Rahmana duadan başka bir yolumuz kalmadı.  Rabbim duaları kabul eden bu dünyada sap ile samanı ayırttıran, cennet ve cehennemlikleri ayırttırandır diyerekten umudun peşine secde ile devam etmeye devam diyorum çünkü en güzeli budur, çünkü bu âlemde Rahman gibi dertlerimizi dinleyecek çare olacak başka bir makam bulmak zordur, hatta hiç yoktur derim, selam ve dua ile.  Allah yar ve yardımcımız ve kardeşlerimizin yardımcısı olsun, yaşasın zalimler için cehennem.

Ey Müslüman kalk ve silkelen
Etrafını sarmış endişe keder
Yok, mu zulme karşı gelen
Hep mi olacak şerefsiz bağrı delen
Yok, mu cevap verecek bir yiğit
Yok, mu zulmü düzelten koç yiğit
Gönüllere
Dillere
Adımlara
Düşüncelere
Ne zaman nerede nasıl
Düşünceler kim vurdu asma kilit
Yok, mu bize yardım edecek bir babayiğit
Gözler yolda bekler zulüm altında
Bizler bekleriz prangalı yürüyemez
Düşünemez
Yok, mu bize yardım edecek bir babayiğit
Sen gönder Ya Rabbelalemin
Ya Rahman Ya rahim Ya kerim...
Sen gönder bir babayiğit

Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç