Bu Blogda Ara

21 Mart 2017 Salı

Bugün Şiir İle Olun Ve Bir Hayal Kurun Onunla Beraber



Şimdi geçin oturun koltuğunuza şöyle genişçe yayılın şiir ile kendinizi dünyanızı şöyle bir güzel hayal edin. Şiirdeki güzellik gülümseme gönül güzelli ile bir mutluluk denizinin sahilinde gezintiye çıkın.
Şimdi bu gönül güzelliği içinde gönüllere ulaştığını birbirinize sarıldığınızı tüm nefret ve kinlerin yok olduğunu görünce gülümsemenin özgürlüğü ile uçtuğunuz kavuştuğunuz hayali olsun. Bir anda bizi çepeçevre saran bireysel hatta bencilce bitmez tükenmez isteklerimizden kurtararak, toplumsal mutluğun kapısını açmaya götürdüğünü hayal edin tabi şiirdeki gönül gibi sizin gönlünüzde tüm dünyayı ve insanlığı da içine alsın. Hayal edin haydi korkmayın çekinmeyin…

Şiirdeki hecelerin mısraların güzel dokunuşları ile geleceğe bakın gözünüzdeki gülümsemeleri hissedebiliyor musunuz? Bu hayalin içine tüm ecdadı yaşanmış olan tarihi, geçmişi,  katın içine. Hatta bazen çok sıkıcı gelen anımızı koyarak onu mutluluğa dönüştürmesi için içine bunu da, ne buldunuzsa ne kadar üzücü anınız yaşantınız varsa koyun içine gülümsetsin aynı sizin şu anda gülümsediğiniz gibi. Bir anda şiirin gülümsemesi ile sizde dünyada gülümseyecek siz bu şiirle bu hayalinin ortağı olmak istemez misiniz? Haydi, bu hayali kurun ve ortağı olun sadece kendiniz için değil bir yerde bir köşede sıkışmış hasretle yol gözleyene ağlayana koşmak ona şiirle kazandığınız kendi özgürlüğünüzle “özgürlüğüne” kavuşmasına yardımcı olun inanın ve hayal edin kendinizi bir anda içinde bulacaksınız. Tüm dünyanın aradığı ama bir türlü bulunamayarak insanlığa yetmeyen özgürlüğün kapısını açmış olacaksınız şiir ve şiirle beraber kurduğunuz hayal ile. Şiir tadında şiir dokunuşu gülüşü tadında bir hayat ile bugün Şiir günümüz kutlu mutlu şiir tadında olsun.

Mehmet Aluç

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç