Bu Blogda Ara

8 Haziran 2015 Pazartesi

Olsun Biz Yokuşu Tırmanırız Yine Merhametle



Hayatın, mutluluğun dönen dişlisi döner iken bilinmez nefret ile olan eller kırar birer birer, anlaşılmaz bu nefret kin neden? Dönen mutluluğun çarkı bizim için dönüyor sarıyordu. Ağlayan gönüllerin gözyaşı merhamet ile siliniyordu, şimdi ağlamayı bilmeyen, hep ağlatan ne bilir gözyaşı silmeyi, bana bunu anlatacak biri çıkar mı acaba? Elinde bela koşar gelir, neden o belanın çoğalmasına yardım edilir nefret kin uğruna? O nefret kin karşındakine de, seni getirdiğin nefret kin seni sarmayacak mı? Hayat bu bilmeyenlerin elinde harap olan, şenlenen gönüllerin bir anlığına karanlığa gömen bir zihniyet? Hayır  keşke nefret kusan ile beraber olunmazsa kan kusana hoş geldin diye sırıtılmazsa, başa gelen çekilir ilahî takdir denilir, ama gel gör ki bile bile belaya ev sahipliği yapmak, bunun anlaşılır izah edilir bir tarafı yoktur. Ellere kan bulaştı nasıl temizlenecek? Ağlayan annelerin yetim kalan çocuklarımızın göz yaşına nasıl biber sürersiniz?

Önemli değil insanların maskeleri göründü, olsun biz yokuşu tırmanır tekrar merhametli olanla yokuş aşağı ineriz, kavuşuruz karanlıktan gün ışığına lakin öyle değil heba olan emekler, giden paralar hizmetlerin göz ardı edilmesi, sapan taşlarına takılmış bombalar nefretlerin gölgesinde yaşamak zor! Bu Nefret ile nasıl yaşanılır izah edecek olan var mı? Şer güçlerin oyununa gelmenin izahı var mıdır?
Hayatın bir görünen yüzü var birde görünmeyen yüzü, kul görünmeyen yüzünü görmez kudurur kazandım sanır, lakin Bakalım Rahman daha neler yazar, kulu imtihan ile sınar önemli olan imtihanı kazanmak, bela şer yanında olmamak…
Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)

İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir. (İsra Suresi, 11)
Doğrusu, uydurulmuş bir yalanla gelenler, sizin içinizden birlikte davranan bir topluluktur; siz onu kendiniz için bir şer saymayın, aksine o sizin için bir hayırdır. Onlardan her bir kişiye kazandığı günahtan (bir ceza) vardır. Onlardan (iftiranın) büyüğünü yüklenene ise büyük bir azap vardır. (Nur Suresi, 11)
Herkesin (her toplumun) yüzünü çevirdiği bir yön vardır. Öyleyse hayırlarda yarışınız. Her nerede olursanız, Allah sizleri bir araya getirecektir. Şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir.    (BAKARA SURESİ / 148)
Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever.    ( BAKARA SURESİ / 195)

(Kendilerine bir iyilik dokununca, "Bu Allah'tan" derler; başlarına bir kötülük gelince de "Bu senin yüzünden" derler. “Küllün min indillah [Hepsi Allah'tandır] de, bunlara ne oluyor ki bir türlü laf anlamıyorlar.) [Nisa 78] .
Bu ayetin manası şöyle açıklanır. Doğrusu da budur. iyilikler Allah'ın yardımıdır, ihsanıdır. Kötülükler ise Allah'ın ihsanı ve yardımını kesmesidir. Birine fazladan verilen şeyin diğerine verilmemesidir. Bu Allah'tandır. Hemen sonraki ayette ise; İnsana gelen her iyiliğin Allah’ın iradesiyle, İnsana gelen her kötülüğün direkt olarak insanın kendi iradesine bağlı olduğu anlatılmaktadır. İşte ayeti kerimenin manası ( 1)

 (Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik. Buna şahit olarak da Allah yeter.

Mehmet Aluç

Kaynak:1: http://kasimca.com/files/yenidosyalar/HayirAllahtanSerKuldanHerIkisinideYaratmakAllahaAittir.htm

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç