Bu Blogda Ara

15 Mart 2017 Çarşamba

Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali başlıyor



1489384181_3Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, “Bu Senin Hikayen” sloganı ile 21 Mart Salı günü saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki törenle başlıyor.
Festival, 25 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek. Yerli-yabancı 34 öykücünün katılacağı festivalin bu yılki onur konuğu ise usta öykücü Hüseyin Su olacak.
Bu senin hikayen!
Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen, danışmanlığını Cemal Şakar’ın, genel sanat yönetmenliğini ise öykü yazarı Aykut Ertuğrul’un yaptığı 2. Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali, bu yıl da konuk isimlerin coğrafi çeşitliliği ile dikkat çekiyor.
Rusya, Makedonya, Filistin, Mısır, Bosna-Hersek, Fas, Yunanistan, Suriye, Slovakya gibi ülkelerden yabancı öykücülerin yer alacağı festivalin yerli öykücüleri arasında ise Ali Haydar Haksal, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Mustafa Çiftçi, Sedat Demir ve Aliye Akan gibi isimler bulunuyor.
Final gecesinin “Bilgi Evleri Zeytinburnu Öykü Yarışması” ödül töreniyle taçlandırılacağı festival, bu yıl daha da genişletilmiş içeriğiyle öykü severlerin karşısına çıkmak için gün sayıyor.
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri
Öykü okuması, konser etkinliklerinin yanı sıra dünya ve Türkiye öyküsünün konuşulacağı panellerin, atölye çalışmalarının yer alacağı öykü festivalinin açılış gecesinde ünlü sanatçılar Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konser verecek.
Geçtiğimiz yıl alanında bir ilk olma özelliğiyle İstanbul’da edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivali, ilk yılda 10 bini aşkın öyküsever takip etmişti.
 Kaynak: edebiyathaber.net (14 Mart 2017)

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç