Bu Blogda Ara

26 Eylül 2016 Pazartesi

Selam ve Selamın anlamı ve Selamun Aleyküm

     
 

Önce Yüce Allah’ın selamı ile selamun aleyküm diyeyim ve Âlemlere Rahmet Nurdan Nebi’nin gülüşü kokan salat ve selam ile konumuza yazmaya başlayayım. Solan bir bahçe düşünün, siz hiç uğraşmamışsınız sulaması gerektiğinde sulamamış, yaban otlarını temizlemeden kendi haline bırakmışsınız hayal edebiliyor musunuz? Bir yol düşünün bir yöne çıkarken, bakımsızlıktan dökülmüş hangi yöne gideceği karışmış bin parçaya bölünmüş, o yolda yürümek için cambazlık ve büyük bir maharet gerek, yoksa yürürken yüz defa düşmek kaçınılmaz ve diz kapaklarında kollardaki yaraların sızısından kurtulmak mümkün değil!

Selam ne demektir ne Anlam taşımaktadır?


Size bir selâm verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selâmla karşılık verin. Şüphesiz Allah, her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.” (Nisâ Süresi 86)

“Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selâm vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.” (Nur Süresi 27)


“Rahman’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.” (Furkan Sûresi 63)


Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resulullahdan sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“Siz, iman etmedikçe cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Yaptığınız zaman birbirinizi seveceğiniz bir şey söyleyeyim mi? Aranızda selâmı yayınız. ” (Müslim, İman 93)


Selam emniyet huzur, selamet, sağlık, barış, rahatlık, kurtuluş gibi anlamları taşır verene ve alana huzur verir. Selam vermek, bu dünya âleminde bir kimseye yapılacak en güzel duadır. Selam, (Ben Müslümanım, benden sana zarar gelmez, selamettesin) manasına, selamet üzere ol, Müslüman olarak öl manalarına da gelir. Ne güzel bir duadır, dilek ve temennidir. Kuruyan gönül bahçene bakım yap kurutma, açan çiçekleri sula değer ver anlamında bir uyarıdır kula, alana ve verene. Gönül yolu bakımsızlıktan merhametsizlikten güzel bir dilek dilemekten kararmış, yönünü şaşırmış ne yapacağından emin olmadan yolları bozulmuş gönül yollarını düzelt tamir et, o gönüle Âlemlerin Rabbi yüce Allah günde defalarca uğrayarak, içinde ne var yok diye bakıyor, misafir oluyor, aman dikkat et düzgün olsun o yol, senin yolun yani gönül yolun düzgün tertemiz olursa karşındaki insanda sana bakar o da gönül yolunu temizler düzgün olmasına gayret eder.
 Gayrimüslimlerin hidayete kavuşmaları niyetiyle, ihtiyaç olduğu zaman onlara selam vermek, hidayete kavuşmaları için dua etmek caizdir. (R.Nasıhin, Redd-ül Muhtar)

Selam vermek sünnet, almak ise farzdır.

Selam verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Sünnet olduğu düşünülmeden, alışkanlık halinde, şuursuzca selam verilince, sevap olmaz. Bir yere girerken de, çıkarken de selam verilir. Dinimizde selamın önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir yere, bir meclise giren oradakilere selam versin. Oradan kalkıp giderken yine selam versin.) [Tirmizi]

Verilen selamı daha güzeli ile almak da farz değil ise de, çok sevaptır. Peygamber efendimiz, (Selamün aleyküm) diyen için, (On sevap kazandı) buyurdu. Başka biri, (Selamün aleyküm ve rahmetullahi) dedi. (Yirmi sevap kazandı) buyurdu. Bir başkası da, (Selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü) dedi. Bu kimse için de, (Otuz sevap kazandı) buyurdu. Bu sırada orada oturanlardan biri selam vermeden çıkıp gitti. Resulullah efendimiz, (Arkadaşınız [selamın faziletini] ne tez unuttu) buyurdu. Daha sonra, (Bir topluluğa gelince de, ayrılırken de selam verin! Birinci selam, ikincisinden daha mühim değildir) buyurdu. (Taberani)

Allah’ın hikmeti olsa gerek ahirette bu dünyaya ait olan tek bir selam vardır ahirete taşınan.

Takva sahipleri o kimselerdir ki, melekler, canlarını hoş ve rahat halde alırlar. "Selam size, yapmış olduğunuz güzel işlerin mükâfatı olarak girin Cennet’e..." derler. (NAHL/32)

Rablerinden korkanlar da bölük bölük cennete sevk edilmektedir. Nihayet oraya vardıkları zaman kapıları açılır ve bekçileri onlara: "Selâm sizlere, ne hoşsunuz! Ebedî olarak içinde kalmak üzere haydi girin oraya!" derler. (ZÜMMER/73)

Onlara: "Selametle güven içinde oraya girin" denir. (HİCR/46)

İşte onlar, sabretmelerine karşılık cennetin en yüksek makamları ile mükâfatlandırılacaklar, orada hürmet ve selamla karşılanacaklardır. (FURKAN/75)

Adn cennetlerine girecekler, atalarından, eşlerinden ve zürriyetlerinden Salih olanlarla birlikte olacaklar. Melekler de her kapıdan yanlarına girip şöyle diyecekler:

"Sabrettiğiniz için size selam olsun. Ahiret yurdu ne güzeldir!" (RA'D/23-24)

İman edip Salih ameller işleyenler ise, Rablerinin izniyle içinde sürekli kalacakları ve altından ırmaklar akan cennetlere konulurlar. Oradaki dirlik temennileri "selâm!"dır. (İBRAHİM/23)

Yak gönlünde kendine ait olmayan ölü bakışları sözleri davranışları yak, küllerini savur yok olsun. Gönlünde “Selam’a” ait bir yer olsun, gülüşleri huzuru gönlünü seni ömrünü sarsın, ömür heybene bol bol selam doldur ki, ahirette seni aynı selamla gülüşle karşılasın, ne kadar kolay bir dünya kazancı, fazla kazma kürek sallamadan kazanılan dünya ve ahiret kazancı, bu yüce Allah’ın bizi sevdiği kullara ihsanıdır Lütfü keremidir… Kulak verirseniz Mevlana’nın Yunus Emre’nin Hacı Bektaş’ı Velinin… Diğerlerinin selamları hala aramızda gönlümüzde silinmeden duruyor, o gülüşleriyle onları hatırlıyoruz ve selamlarını Ve aleyküm selam diye alıyoruz Rahmetle anıyoruz… Allahu Ekber… Selam ve dua ile kalın kardeşlerim.

Mehmet Aluç-Kul Mehmet


-

Dudaklarında Merhametin Türküsü Olsun

merhametin ta kendisiydi gözlerin ile ilgili görsel sonucu

Bir ebedi yaşamaya namzet insanoğlu
Dolaşırsın ovayı sahrayı sancılarınla
Yorgun düşlerinden yorgun adımlarınla
Bir duasın gönülde edilen sevilen gelen
Bir dua adımıyla yürü yık sancılarını
At nehirlere sancılarını seherlerin nurunda doğ
Yeniden doğ ki gönlünde baharlar essin
Dudaklarında merhametin türküsü olsun
Zikrin gönlün merkezini zikretsin her dem



Güne ahından bir bakış değmesin
Günahın seni kirletmesin tövbe ile temizlesin
Yokluğunda sıyrıl varlığın aşına ekmeğini ban
Varlığın seninle cana olsun can ey can
Ruhum ruhuna koşsun her seher yelinde
Kutlu seferlere hazırlanan kavuşan bir yolcu gibi
Yollar hasretini eritirken yokluğunu varlığınla karşılarken
Sen yolların yolcusu ol var gönüllere ey yolcu
Dudaklarında merhametin türküsü olsun
Zikrin gönlün merkezini zikretsin her dem
Mehmet Aluç-Kul Mehmet



Kazanan Her Zaman Masum Ve Mazlumlar Olacaktır

                     
 masumlar mazlumlar ile ilgili görsel sonucu
Ah masumlar ah masumlar ne kadarda tertemizsiniz, gözleriniz gönülleriniz tertemiz, gönlü kir nefretle dolu olanlar, bu temiz bakışa gönüle tahammül edemiyorlar… Bu tertemizliğiniz onlara da bulaşacak diye, en tepedeki o eli kanlı nefretle yatıp kalkan lakin nefret kin kendisine dokunmasını istemeyen o sefil rezil, masumluğunuz gönül güzelliğiniz âlemi saracak, kasası boşalacak aç gözlülüğü bitecek sanan o rezil, kendisine adamlarına bulaşacak diye istemiyor saflığı temizliği, az ile yetinmeyi… Sözcükler yalvarmalar insanlık değer bir şey ifade etmiyor onun için, onun tek değeri kasasının kâğıt parçaları ile kan ile dolması birde kendisi ve ailesi, bundan gayrısı değersizdir o şerefsiz zavallı için.

Tüm insanların hayalleri umutları yarınları değersizdir onun yanında, tek hayali umudu kendisi için var sanır, yakar yıkar kan döker… Ama bilmez ki siz masumlar varsınız diye o bu tertemiz dünyada bir nefes alıyor, bir lokma aş yiyor fazlası zaten fazla yüreğine saplanacak, yüreğindeki kin nefret onu cehennem alevinde yakacak yakacak yakacak… Çocukların cıvıl cıvıl oynamasını istemez bilir ki yarın o çocuk büyürse, elindeki haksız kazançlarını alacak be hey zavallı, ölüm gelince zaten her şey elinde alınmayacak mı ey zalim ey şerefsiz alçak… Çocuk seslerini keserek anneleri o masum anneleri babaları insanları gözyaşına boğmak sana kazanç değil yıkım getirecek, sonunu hazırlayacak ey ahmak salak… Bütün insanların sesini de kessen de, onların sessiz haklı çığlığı seni boğacak, yıkacak düzenini saltanatını… Yıkanlar yıkılmaya mahkûmdur, ezenler ezilmeye mahkûmdur kaçışı yok…

Anlamaların soluksuz yorgun, kazançların bomboş kalacak senin gibi, kazanan hep mazlumlar masumlar olacaktır, sen yıkma fikrine sahip olduğun an yıkılmaya aday oldun… Sen hiç üşümedin ki üşüyenlerin hissettiklerini hissedesin, sen hiç aç kalmadın ki çatlayana kadar yedin ne bilirsin açın halinden ama bileceksin ve göreceksin ne kadar zavallı olduğunu son nefes anında her şeyi göreceksin, pişmanlığınla bin bir parçaya bölüneceksin ama bu sana hiç fayda sağlamayacak… Yaşasın zalimler için cehennem derken, sen çoktan cehenneme girmiş o alevler içinde perişan bir halde seni kazandıkların kurtarmayacak bir halde sonsuz azapla tanışacaksın…

Hayatın boyunca bir masuma mazluma güzel bir söz mü söyledin ki, sana güzel bir söz söyleyecek alevine su dökecek olanı arıyorsun arama bulamazsın, yok edenler yokluk bulur yoklukla kalır… Dinlemedin, seni dinleyecek olanı beyhude arama…İnsanoğlu bedeni ile çalışır lakin gönlü ile kazanır, gönlünde az biraz merhamet var ise kazandığını ihtiyacı olan ile paylaşır ve kazanır. Eğer gönlü boş ise çalışır kazandığını sadece kendisine ayırır ve ihtiyacı olanla paylaşmaz ise o zaman kazanmaz hep kaybeder. Gönülde ne varsa o dur asıl kazanç. Allah kulun kazancına malına bakmaz gönlünde ne var ne yok ona bakar, ona göre bir değer biçer. Mazlum masum ağlarken yağmurdu gözyaşları, özlemleri gönüllere giden yoldu anlamadın anlayamadın, şimdi senide kimse anlamayacak, kazanan masum ve mazlum olacaktır… Yaşasın Zalimler İçin Cehennem

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Acıyan Yanlarımızı Yazar Kalemim

Acıyan Yanlarımızı Yazar Kalemim
 Acıyan Yanlarımızı Yazar Kalemim

Bazen kalbim kırıktır şiirlerim gibi
Bazen şiirlerim kırıktır gönlüm gibi
Zengin bir kalem değildir kalemim
Benim gibi az fakir gönlü zengin
Aşka gönüle çok çok yakın
Zenginlerin dansı olan valsı yazmaz
Elleri kadehlerde yaşayanları hiç yazmaz
Fakir gönüllerin sofrasında
Eksik zeytini peyniri yazar
Ha sanmayın peynir zeytin eksik diye fakir üzülür
Kalemim şiirlerim üzülür
Fakir paylaşır bir lokmasını gülümsemesini
Aynı şiirlerim gibi
Fakirin sırtında kazancı
Benim sırtımda herkese gülümseyen şiirlerim
Fakir kazancına hamal
Ben şiirlerime hamalım

Hüzün olsa da hüznü demli çay gibi içerim fakirin sofrasında
Zaten zenginin sofrasında hiç oturmadım
Zengin sofrasını yazamam kalemim yazmaz
Kalemim bir türkü yazar bir aş tadında
Dinleriz yoksul komşumla yoksulluğumuzla
Gönlü yoksul değil aslında hiç yoksul değil
Yoksul derler
Sofrasında iki zeytin eksik olunca
Olsun her şey zeytin kaşarlı peynir değildir ki
Aslında zengin yoksuldur bilmezler
Zengin paylaşamaz fakirdir
Yemez yedirmez fakirdir
Gülmez güldürmez fakirdir
Bilmezler öylesine söylerler

Romeo’yu yazamam
Leyla ile Mecnunumuz var
Kerem İle Aslımız var bizim buralı
Romeo Avrupalı yakışmaz kalemime
Hem yanımızda yaşamadı
Hem de sözleri hecelerimize yabancı
Gönlü bizim gibi sıcak değil sanki
Hey sende bir şey söylesene hancı
Hiç uğradı mı senin oralara uğramaz
Ama Leyla Mecnun Kerem Aslı
Uğramıştır yol üstünde senin hana
Gülüşleri benzer bilirsin cana
Aşkı yaşamışlardır yudum yudum içerek kana kana
Acıyan yanlarımızı yazar kalemim
Düşlerin ışıkların söndürenleri yazar
Düşlerle yaşarken düş ’süz kalanların
Düş ’süz kalanlara koşmalarını yazar

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Sözlerim-2



ŞAİR VE KALEMİ ile ilgili görsel sonucu

Anlamı olmalı hayatın insanın yaşamın vakti geçmeden, vakti geçtikten sonra hayata insana yaşama ne kadar anlam yükleme çalışsan da anlam bir süre geçtikten sonra fayda vermiyor, giden gidiyor gidenler geri gelmiyor. Pişmanlıklar gözyaşı yanında seninle kalıyor.

Ertelemek çare değil, gizlemek yok etmektir…

Ölmeden önce sarılmak gerek, öldükten sonra mezarında kimse kalkarak birbirine sarılamıyor, sadece toprağa sarılarak yatıyorsun mezarda.

Unutmak yalan görmeden de yaşarım bir talan, yalanla talan gönülde kalandır.

Oralı olmak gerek, orası derken aşk ilinden olmalı, yüzü gönlü karalı olmamalı, seven olmalı.

Kadın neden ağlar? İnsan neden bakar? Ağlarsa kadın gönlüne ak yıkılmasın dağlar yollar, kadın ağlarsa ne yollar kalır ne de bahar gibi açan dağlar yaylalar ovalar kalır gönülde, hepsi yıkılır.

Yalnızlık var olduğunun acıları ise diri olduğunun işaretidir. Keşke bu var oluşunu diri oluşunu terk etmeden önce, sevgilinin ellerini tutarken gözlerine bakarken, daha çok severken hissetseydin, şimdi yalnızlığınla acınla tek başına kalmazdın.

Beklemek, uçuruma yuvarlanmak kör kuyulara düşmektir, dilinde gönlünde sevgi sözcükleri yoksa karşındaki sevgiline söyleyemiyorsan, beklemek senin için bir uçurum düş düşebildiğin kadar, bir kör kuyu kal kalabildiğin kadar, sevgi sözlerini söylemeye cesaret edene kadar.

Mehmet Aluç-Kul Mehmet-



Dikiş Tutmaz

Dikiş Tutmaz
 Görsel sonucu
Sarmayla dikmeyle dikiş tutmaz açtığın yara
El gün içinde beni düşürdün sen böyle dara
Beni terk ettin gittin geçtin mi şimdi kâra
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz

Uykularım haram gecelerim haram beni uyutmaz
Ben unutmaya çalıştıkça hatıralar yakamı bırakmaz
Hatıralar güzelde beni sen gibi sarıp sarmalamaz 
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz


İnsan alışıyor her şeye lakin ayrılık çok zor
Tutmaya çalışsan tutulmaz eli gönlü yakar kor
Ah sen gel bu acıyı çekmeyene değil birde çekene sor
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz


Bu ayrılığın acısına bir merhem ararım bulunmaz
Gece gündüz deliler gibi ağlarım buda çare olmaz
Hangi yöne dönsem ayrılık Vuslat hemen gelmez
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz

Çalışmayla bu ayrılığa çareler bulunmaz
Bu hasret acıyla gece gündüz yol alınmaz
Bu hasreti çekmekten başka bir yolda bulunmaz
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz

Otur bu acıyı çek ağla ya terk et bu dünyayı
Parayla da mutluluk olmuyor ki veresin parayı
Alnımıza sürdük elden ne gelir bu silinmez karayı
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz

Susmak çare değil kaçmak hiç çare değil
Kul Mehmet’im sen deme bu ayrılık layık değil
Gel bu ayrılığın önünde saygı ile sende eğil
Kanayan gönlüme atarım yüzlerce dikiş tutmaz
Aradığın mutluluksa bu yaptığınla seni bulmaz

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

25 Eylül 2016 Pazar

Yıkalım Mı Seninle Ey Yalnız Adam Yalnızlıkları


yalnızlığı yıkalım ile ilgili görsel sonucu

Yıkalım mı seninle ey yalnız adam yalnızlıkları
Onaralım mı seninle gönül kırıklıklarını
Gülelim mi gönlümüz kan ağlasa da gülmeyenlere karşı
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?

Ey suskunluğa ram olmuş susmuş hayata küsmüş
Gel konuşmaların hecelerin kapısını açalım
Yok, olsun suskunluklar küsmeler
Yıkanları yılanları kaçıralım mı seninle beraber
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?


Ağlamak kifayetsizliktir bilir misin gel ağlama
Gel ey ağlayan sileyim göz yaşını sen ağlama
Gel seninle ağlayanların göz yaşını silelim
Ağlayan gönüllerin kirini pasını beraber silelim
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?


Teselli sözlerini unutalım gönülden sevelim saralım
Teselli sözü anlıktır bir asır gülümseme ile saralım
Yaralım zalimin ordusunu ortadan ikiye ikimiz yeteriz
Eğer benimle gelmezsen şimdi işte bizde biteriz
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?

Şarkılar hazin çalıyorsa değiştirelim
Kahramanlık şarkıları çalalım yazalım gülelim
Varlığımız imanla var olur imanla yaşayalım bunu bilelim
Yorgunluğa uğramayalım dirilişle koşalım
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?

Ölüm fermanını zalim yazamaz yetkisi yoktur
Rahman ölümü yazar vakti gelirse de kaçışı yoktur
Kalbimizi verelim kâinata yıkılsın zulüm bu onurdur
Şehit olursak bu en güzelidir başka güzellik yoktur
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?

Yaşatmak isteyen yoksa biz yaşatalım verelim bu canı
Boş yere kaşınan olmazsa bizler akıtmayız boşa kanı
Merhametli kulunu seven Rahmanı biliriz Rahmanı
Vatan ise der verin size verdiğim bu emanet canı
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?

Neşe sevincin kapısı kapalı haydi açalım
Merhameti veren Rahmanın merhametini âleme saçalım
Kul Mehmet’im yol uzun olsa da olsun yürüyerek yaya yola çıkalım
Bulalım zalimi merhameti insanlığı gözüne sokalım
Anlamazsa da eğer yerin dibine beraberce gömelim
Güldürelim mi insanlığı seninle el ele var mısın?
Gel desem bu zorlu yolda benimle gelir misin?

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Uzun Adam Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan



cumhurbaşkanı mazlumların yanında ile ilgili görsel sonucu
Bakarım etrafımıza yaşarız kızıl kıyameti
Bilinir mi acep bunun bu alameti
Gaiplerden gelir bir derin ses yıkar âlemi
İnsanlığınıza bürünün yakar bu kıyamet sizi
Milletiyle beraber mazluma bir ses bir dua can
Uzun Adam Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan
Boyu uzun olsa da gönlü eli uzun uzanır her yere



İnsanlar sağır duyan yok duyanda yetişemez
Mazlumun yanında var milletimle Uzun adam
Ateşten koru elinde yüreğinde taşır her an
Milletiyle beraber mazluma bir ses bir dua can
Adam gibi adam kötüler sevmez iyiyi, sevmesin
Uzun Adam Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan
Boyu uzun olsa da gönlü eli uzun uzanır her yere


Yedi düveli karşısında yıkmaya çalışır Rahman yıktırtmaz
Milleti ile gönül gönüle milleti elini tutar bırakmaz
Mazluma bir can gönül umut onları yalnız bırakmaz
Rahman her devire gönderir bir kahraman işte budur
Onunla yedi düvelin kanlı yolu temizlenir yol yol olur
Adam gibi adam kötüler sevmez iyiyi, sevmesin
Uzun Adam Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan
Boyu uzun olsa da gönlü eli uzun uzanır her yere


Bir bardak suda çalkalanır bu dünya zalim elinde
Zalime dur der aşılmasın der sınır gözüm üstünde
Sönmez hakikat iman İslam işte der budur hakikat
Yedi düvel sende yok hakikat der her işin yalan
Ensende yersin balyozu uzaktayım sanma olurum yakın o
Adam gibi adam kötüler sevmez iyiyi, sevmesin
Uzun Adam Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan
Boyu uzun olsa da gönlü eli uzun uzanır her yere

Bu dünyanın yaşanması çilesi olur tek başına çok zor
Merhametli olan olursa uzun adam gibi yakmaz kor
Yedi düzelin bu defa işi olur çıkmazda çok çok zor
Mazlumun yanındayız Uzun adamla yakmaz imanı kor
Hakkıdır hakka tapan milletimin mazlumun istiklal
Bu istiklal daha önceki istiklallere benzemez vardır Celal
Milletimi yedi düvelle Hain Feto yıkamadı var mı izmihlal
Merhametli imanlı olana yardım ediyor her an Zülcelal
Adam gibi adam kötüler sevmez iyiyi, sevmesin
Uzun Adam Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan
Boyu uzun olsa da gönlü eli uzun uzanır her yere

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Sözlerim

Görsel sonucu

Saracaksan yaranı yârine sardır, başkaları sararken kanatır, hiç kimse yar gibi hafif dokunuşlarıyla dokunamaz saramaz, incitir.

Sana içimi açamazken, nasıl ayrılıklara yelken açmamı benden isteyebilirsin? Nasıl ayrılığa doğru yürümemi benden bekleyebilirsin?

Gitmemi benden isteme, ben daha sana gelmenin tadına varamadım ki, gitmenin acısı ile bu gönlüm yakayım ıstırap içinde kalayım!

Gitmek bir yara, kalmak cennet bahçelerinde yâri ile gezintiye çıkmak var iken ey sevgilim gitmeleri sen ve ben unutalım…

Hayatım seninle son durağa kadar gidecekse şunu bil ey sevgilim, hayatımızda müsait bir durak olmayacak tek bir durak olacak bu da son durak, bunu iyi bil de beni öyle sev sevgilim.

Küçükken düşerdim dizlerim kanar acırdı annem öper geçerdi, şimdi aşka düştüm gönlüm kanıyor annem öpse de geçmiyor, bu gönlüm annen değil sevdiğin gelsin öpsün sarsın diyor.

Aşk ile gönlünde bahar çiçeklerini açtır, sonbahar mevsimi aşka yakışmaz, aşkı soldurur hicran kapısına götürür.

Ben yaramaz bir çocuktum çocukluğumda, şimdi hala yaramazım ve bu yaramazlığımı çok seviyorum, sen beni unut dedikçe ben hala yaramazlık yaparak seni unutmak istemiyorum. Gel sende benimle yaramazlık yap, iki yaramaz çocuk gibi birbirimize sarılalım.

Ben seninle karanlıklarımı gündüz yaptım, şimdi bana sakın ola ayrılık sözlerini söyleme hatırlatma, ben artık karanlıklarda yaşayamam, korkarım.

29 harften üç hece aldım gönlüne gönlüme “aşk” diye aşkı yazdım, geriye kalan 26 harfi başımıza nöbetçi diye diktim, ayrılık hicran gözyaşı etrafını etrafımızı sarmasın diye.

Ben saatin yelkovanında akrebinde dolaşırken her an her saat başı seni bekledim yolunu gözledim, dakikalar asır oldu, sen hala bir saniye olarak yanıma gelmedin…

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Kendini Bilmeyen Rahmanı Bilmez

rahmanı bilen kendini bilir ile ilgili görsel sonucu
Kendini Bilmeyen Rahmanı Bilmez

Gelir geçer bu zaman
İnsanoğlu için nedir zaman
Savrulup boşa harcanılan bir an
Boşa geçen zaman bir daha ele geçmez
Zamanı bilmeyen cihana gülmez
Cihana gülmeyen anını bilmez
Anını bilmeyen kendini görmez
Kendini bilmeyen Rahmanı bilmez
Rahman ‘sız kul nefis şeytanı bilir acılar çeker
Rahman ’sız kul viran olur cehenneme düşer

Hicap perdesini nefis şeytan kaldırır
Hicapsız kulu nefis şeytan aldatır
Aldanan kulu kendini kandırır
Kendini bilmeyen Rahmanı bilmez
Rahman ‘sız kul nefis şeytanı bilir acılar çeker
Rahman ’sız kul viran olur cehenneme düşer

Erişir ecel tatlı olan bu cana
Rahman ‘sız kalan kul cehenneme düşer yana yana
Arar bulamaz bir derman bu tatlı cana
Kendini bilmeyen Rahmanı bilmez
Rahman ‘sız kul nefis şeytanı bilir acılar çeker
Rahman ’sız kul viran olur cehenneme düşer

Arayıp Rahmanı kendini bulmalı
Allah’a şükür eden kul olmalı
Secde edenlerle birlikte olmalı
Arayıp yaratılış sırrına varmalı
Kendini bilmeyen Rahmanı bilmez
Rahman ‘sız kul nefis şeytanı bilir acılar çeker
Rahman ’sız kul viran olur cehenneme düşer

Bak âleme gelen gider nicemiz
Nurlarla dolsun gündüzümüz gecemiz
Rahman ‘sız çaresiz kalır dertlerimiz
Açmadan solar taze gülüşlerimiz
Hak yolunda verelim son nefeslerimiz
Kendini bilmeyen Rahmanı bilmez
Rahman ‘sız kul nefis şeytanı bilir acılar çeker
Rahman ’sız kul viran olur cehenneme düşer

Kul Mehmet’im hakkın yoluna girdik
Hakkın nuruna birlikte cümlemizle erdik
Hakkın nurunu cümle gönüllerde kâinatta gördük
Hak yolunda nimetlere ettik bizler şükür
Kendini bilmeyen Rahmanı bilmez
Rahman ‘sız kul nefis şeytanı bilir acılar çeker
Rahman ’sız kul viran olur cehenneme düşer

Mehmet Aluç-Kul Mehmet

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç