Bu Blogda Ara

26 Şubat 2015 Perşembe

Medya yazarları seçkilerim...

Feride'nin Günlüğü





Kendi eşinden de görüntü mü  isteyeceksin Enver!
 Demokratlığınıza görüntü istemeden inandık!
Körelmiş bıçağı bileyip en azından armut doğramada kullanabilirsin, lakin körelmiş kafalarını bilesen beyni tulum peyniri gibi dağılacak olanlara laf anlatmaya çalışmak deveyi atlayamadığı hendeğe gömmek kadar zor. Dedim ya bunların silecekleri o kadar iyi çalışıyor ki tükürmeye yetişemezsin. Hiç öyle cümle festivaline gark olmadan, edebi patinajlar çekmeden, direksiyonu direkt beyinlerinden mülhem faşizm tarlasına kıracaksın! Ne bestelerinde usül var ne güfterinde mana, dibine kadar detone olmuş vicdanlarıyla sana saygı gazelleri okurlar ki alkış tuttuğumuz eller kırılsın!
Alt zemin faşizm üst krema demokratlık olunca çivi çaksan ilk hamlede dağılmışlar listesine birinci sıradan giren Enver Aysever’e bravo(!) Bu camianın insanlarıyla anlayış mavalı üzerinden tokalaşıp aynı bileği utanmadan değerlerine, inançlarına  büken demokrat pehlivana(!) bravo. Biri çıktı Kabataş mağduru bir anneye Yalancı Gelin dedi kursağımıza kadar sustuk, şimdi de tükürük sayacı cilalayan ağzıyla o anneye utanmazca had bildirmeye çalışan adamlar konvoyunu acıyarak izliyoruz.
Birincisi, mağdurluğunun imzası altı aylık bebeğinin çizilmiş kollarında gizli olan o annenin acısına da mazlumluğuna da kefilim. Sana soruyorum Enver Aysever, o şiirsel kelamını empatiyle dörtle bakalım, aynı olay eşinin başına gelseydi görüntü mü isteyecektin? Kabataş meydanında mobese direklerine tırmanıp oradan mı dinleyecektin eşini. Hadi görüntü istedin,utanmazlığın rejisine oturtulmuş ucundan kıyısına sokak montajından geçmiş görüntüler mi delil olacak sana, yoksa eşinin yaşadığı travma mı? Hiç sormaz mısınız? Bu bebek niye kesildi sütten, bu anne niye bir kabusu emzirdi kalbine. Vicdanmış! Bundan sonra biz de senin vicdanlı olduğuna dair kestiğin ahkamın için görüntü isteyelim. Siz kimsiniz be? Kimsiniz de bir annenin acısına taş koyuyor, gübreden alayınızda boğmaya çalışıyorsunuz?  Size söylüyorum  Hz. Meryem'e yapılan neyse Zehra'ya yapılan da odur. İftira mazlumun uğrak yeri. Susma orucu için de ramazanı bekleyecek değiliz ya...
Öncelikle bir annenin şerefini haysiyetini kamera karesince küçültüp buradan pornografik manşetler atarak halt gazeteciliği yapan herkesin aynı acıyla yüzleşmesini Allahtan niyaz ediyorum.
Sonrasında Adli İnsanlık raporu bile alamayacak hayvanlığı tescilli jelatini hiç açılmamış vicdana sahip olanlar da bu niyazdan nasiplensin!
Ettiğim duadan ne kadar eminsem bu annenin şerefinden acısından anlatamadıklarından da o kadar eminim! Şimdi olayı iktidardan muhalefetten soyutlayıp tarafsız bir vicdanı ortaya koyarak soruyorum! Aynı şey kızınızın eşinizin başına gelse görüntü mü sorarsınız? Yavrunuzun hakkını görüntüyle mi ararsınız ? Acıyı sizin görmeniz mi önemli yoksa onun yaşaması mı ? Sırf iktidara öfkenizden sırf o siyasi çığırtkanlığınızdan acıyı da şiddeti de mahalle kovboylarının at üstünden attıkları çamura boğdunuz ya bu çamuru sıvadığınız kadar sınanın!
15 yaşında Berkin Elvan! Hastane kapısında bekleyen annesinin kulağına eğilip " Görüntü nerde" demek ne kadar şerefsizlikse bu annenin acısını görüntüye indirmek o kadar şerefsizliktir. Gelelim kuyruk açısını cm cm intikam cetveliyle resmeden şarjı bitik gazetecilerin söylemlerine! Gelelim hırsından çatlayıp Zehra'yı Fadime Şahin'le bir tutmaya çalışan senaryo alışığı gammazcılara! Ve gelelim iftiraya paralel çanak tutan gözü dönmüş din soslu garnitür adamlara! Gezinin bir tane Fadime Şahin'i vardı. O da şalvar lastiğine dizdiği yalanları bir bir itiraf ederek ve hiçbir zaman iktidar olamayacak partisine uygun ebatlarda don biçerek buna senkronize zırıl zırıl ağlayarak altı oka baka baka gitti. Başka?
İster Kabataş kışkırtanı diye yaz ister yontmataş bülbülü diye kodla! İster kudur ağzından iftira köpürt! Debelen! Zehra'nın yanındayız. Yahu bu kadar izbe propaganda yaptığınız kadar şerefin ve haysiyetin savunucusu olsaydınız topluca ihya olurduk! O anne Başbakan aleyhine bezeli bir Gezi küfürü etmediği için, Atam kalk ülkemin geleceğine bak hizasında ajitatif pankartlar açmadığı için, başı açık olmadığı için, kırmızı elbiseyle toma önünde duş jeliyle beklemediği için bu iftiralara maruz kaldı! İşte bu yüzden önce acısını değil görüntüsünü soruyorsunuz!
Siz aşağılık iftiralarla mide kaldırmaya devam edin mideyi de kalbi de yatıştıran ilahi adaleti bekliyoruz..
Esra Elönü 
Kaynak:http://www.haber7.com/yazarlar/feridenin-gunlugu/1306686-kendi-esinden-de-goruntu-mu-isteyeceksin-enver

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç