Bu Blogda Ara

7 Mart 2015 Cumartesi

Edebiyat haberleri güncel...

“Karadeniz Kitabı: Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak” çıktı


karadeniz kitabı,edebiyat,62 yazarın çocukluk anılarının yer aldığı “Karadeniz Kitabı” Yitik Ülke Yayınları tarafından yayımlandı.
Bu kitapta Karadeniz’in aydınlık, dirençli yüzünü 1940’lardan günümüze kadar değişik zaman aralıklarında bu coğrafyada çocukluğunu geçirmiş insanların anılarından okuyacaksınız. Bu hatıralar sadece geçmişe doğru söz almıyor, şimdiki zamanın hangi kökler üzerine yükseldiğini ve geleceğe nasıl bir yük taşıdığını bölgenin folklorik değerleri üzerinden de görünür kılıyor. Karadeniz Kitabı’nda yeşille mavinin, yani yağmurun çocuklarının, kardeşlik duygusunu kaybetmeden geçmişten bugüne omuz omuza yürüyüşüne ve yoksulluğun bir gelin gibi süslenip oyuna dönüştürülüşüne de tanık olacaksınız.
Kitapta yazılarıyla yer alanlar: A. Adnan Azar, Adil Salih, Ahmet Özer, Ahmet Tula, Alaattin Çam, Alper Taş, Arif Yaşar, Arzu Alkan Ateş, Attila Aşut, Avni Ertaş, Ayhan Genç, Bekir Gerçek, Cafer Hergünsel, Cemile Küçükçavuş, Cevdet Çepni, Çiğdem Sezer, Emirhan Oğuz, Ensar Sargın, Faruk Aksoy, Fatma N., Gökhan Akçiçek, Gülseli İnal, Habibe Ayvacı, Habip Demircan, Hasan Hüseyin Hekim, Hasan Seçkin, Hatice Boncukçu, Hayati Baki, Hayrettin Geçkin, Hüseyin Akın, Hüseyin Alemdar, İhsan Topçu, İlyas Tunç, İrfan Yıldız, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kadriye Müftüoğlu, Kenan Sarıalioğlu, Levent Turhan Gümüş, Mehmet Kuvvet, Mehmet Yazıcı, Murat Karacan, Mustafa Akar, Mustafa Ruhi Şirin, Nuray Erçağan, Osman Canik, Osman Çakmakçı, Osman Hökelek, Önder Aydın, Öner Ciravoğlu, Refik Baskın, Rıza Ömür, Ruhan Odabaş, Semih Poroy, Seyfullah Çiçek, Sezai Sarıoğlu, Şener Aksu, Şeref Bilsel, Tuncer Yığcı, Tülay Kızılhan, Veysel Çolak, Yaşar Bedri, Yılmaz Arslan.
edebiyathaber.net (5 Mart 2015)nak:
Kaynak:http://www.edebiyathaber.net/karadeniz-kitabi-yagmurlar-ulkesinde-cocuk-olmak-cikti/#sthash.TlFoDnsV.dpuf

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç