Bu Blogda Ara

1 Mart 2015 Pazar

Hızlı Zayıflamanın Püf Noktaları

Hızlı Zayıflamanın Püf Noktaları

Nasıl hızlıca kilo veririz, hızlı kilo vermek zararlı mı, neden daha fazla zayıflayamazsınız gibi sorulan bilimsel cevapları burada!

Kilo verdiğimizde sadece vücuttaki yağlarımızı kaybetmiyoruz. Ayrıca, vücuttaki yağ birleşiminin ve kas dokularının da zayıflamasına neden oluyor. Araştırmalara göre, diyet yaptığımızda verdiğimiz kiloların ortalama yüzde 75'i yağ, yüzde 25'i kas.

Kilo kaybının verdiği yüzdelik oran su kaybına da neden oluyor. Unutmayalım ki, bir insanda ortalama bulunması geren su oranı yüzde 70'dir. Vücuttaki kas dokusunda yaklaşık olarak yüzde 75'inde su bulunur. Vücumuzun geri kalanı yüzde 20 protein ve yüzde 5 mineralden oluşur. Ayrıca, vücudumuzdaki yağda da yaklaşık olarak yüzde 50 oranında su bulunur.


Hızlı kilo vermenin etkileri


İnsan vücudu düzenli bir şekilde kilo vermez. Her insan farklı hızda kilo verir. Kilo vermek sağlığınızı, yaşam stilinizi, psikolojinizi etkileyebilir ve stres yaratabilir.

Hızlı kilo vermek bilimin tam anlamıyla kabul ettiği bişey değil!

Nasıl kilo veririm sorusuna cevap veremiyorsanız ve bunun için doğru yönlendiriliyorsanız bu sizin için iyi demektir.

Vücuttaki kilo verme oranı ne?

Hiçbir şey yapmadan da kilo vermemiz mümkün. Gün içerisinde bol bol su tüketerek zayıflamanız mümkün.

Vücuttaki yağ verme oranı ne?

Sağlıklı bir insanın haftada vereceği maksimum yağ oranı 1300-1800 gr'dır. Genellikle obez kişiler bu yağ oranını vermek için uğraşırlar. Kadınların haftada verdiği yağ miktarı ise yarım  kilo veya 750 gr'dır.

Neden daha fazla kilo veremiyorsunuz?

İnsan vücudu sağlıklı bir varlık olması için programlanmıştır. Eğer sıkı bir şekilde kilo verirseniz, kaloriniz düşer beyin activiteleriniz hızlanır ve metabolizmanız yavaş çalışır. Belirli bir noktadan sonra zayıflamanız daha çok yavaşlar. Bu yüzden hızlı zayıfladığınızda daha çabuk kilo alırsınız.


Hızlı kilo vermenin yan etkileri
Hızlı kilo vermek istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Bunlar;

Kilo verdiğinizde cildinizin durumu; aşırı kilo vermek yüzünüzün küçülmesine ve vücut formunuzun düşmesine neden olur.

Safra kesesi taşı; Hızlıca kilo vermek yavaşça kilo vermekten daha zararlı. Araştırmalara göre, hızlı zayflamak safrakesesi taşının oluşmasına neden olduğunu gösteriyor. Genellikle sessizce ilerlemesine neden oluyor.

Tekrar kilo almak için

Çok düşük kalorili diyetler yapın ve aşırı kilo almamak için uzmana başvurun. Ve kendinize yeni diyet alışkanlığı oluşturacak düzenli beslenmeyi de içeren formüller bulun. Mesela, doktor gözetiminde kilo alın yada diğer destekleyici kuruluşlardan yardım alın.

Kaynak:http://kadin.mynet.com/diyet/egzersizler/951-hizli-zayiflamanin-anahtari.html

Hiç yorum yok:

Yayınlarım

Bugünü Elinden Alına Adam Geleceği İçin Ne Yapabilir?

  Bugünü Elinden Alına Adam, Geleceği İçin Ne Yapabilir? Cevaplarınızı bekliyorum. Mehmet Aluç